Helyi közélet

2017.10.25. 16:49

Időjárás-jelentés 2017. október 25.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

A Kelet-európai-síkság feletti középponttal nagykiterjedésű anticiklon található, amely meghatározza Európa keleti, északkeleti felének időjárását. Területén változóan felhős, párás, helyenként ködös, a sokéves átlagnál már kissé hidegebb az idő. Éjszaka szinte mindenütt fagypont alá süllyed a hőmérséklet, az Ural előterében, a Skandináv-félsziget északi harmadán napközben is fagy. Magasnyomás alakítja a Pireneusi-félsziget és a Földközi-tenger nyugati medencéjének időjárását is, de arrafelé lényegesen enyhébb az idő. A déli területeken még nyárias a hőmérséklet, 28, 30 fokig is felmelegszik délutánra a levegő. Ez a magasnyomás a szárazföld középső területei fölé is benyúlik, de peremén északnyugatról délkelet felé frontrendszerek vonulnak. Csütörtök estig a Kárpát-medencét is érinti egy hazánktól északra mozgó melegfront. Változóan felhős lesz az ég, és kissé tovább erősödik a nappali felmelegedés.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

Északnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, az ország északi, éjszaka már a keleti felén is vastagabb lehet a felhőzet. Holnap is délnyugaton lesz a legtöbb napsütés, de a nap folyamán átmenetileg északon és keleten is vékonyodik, szakadozik a felhőzet, legtovább északkeleten számíthatunk erősen felhős égre. Számottevő csapadék sehol sem lesz, a keleti, északkeleti határnál fordulhat elő néhol gyenge eső. Szerdán a Kisalföldön, csütörtökön a Tiszántúlon a délnyugati, csütörtökön a középső országrészben az északnyugati szél megélénkül. Hajnalban délnyugaton foltokban köd képződhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de a délnyugati határnál, illetve az Északi-középhegység gyengébben felhős északi völgyeiben 0, +2 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 14 és 19 fok között valószínű.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában