Helyi közélet

2017.10.05. 18:33

Herpergel Róbertet is elindítja a Jobbik

Debrecen - Az egészségügyre koncentrálna a csütörtökön bemutatott képviselőjelölt.

Debrecen - Az egészségügyre koncentrálna a csütörtökön bemutatott képviselőjelölt.

Kőszeghy Ábel debreceni frakcióvezető mutatta be csütörtökön a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjét. Herpergel Róbert a Hajdú-Bihar megyei 1. számú választókerület jelöltjeként méreti meg magát jövő tavasszal a választásokon.

Herpergel 2014 ősze óta önkormányzati képviselő. Ő maga kiemelten fontos témaként említette az egészségügyet; mint saját tapasztalatait emlegetve megjegyezte, a klinikai ambuláns szakrendeléseken várakozással eltöltött órai számát immár napokra lehet váltani.

– A képalkotó vizsgálatokra sorban állók még sokkal rosszabb helyzetben vannak, mivel ott a listák minimum 2-4 hónap hosszúságúak, és akkor még nem is beszéltem a műtéti várólistákról – sorolta a képviselőjelölt, hozzátéve: mindezt tetézi az orvosok és a képzett kórházi személyzet elvándorlása. Emlékeztetett rá, hogy az utóbbi években többször nyújtott be a Klinikával kapcsolatban módosító indítványokat az országos költségvetéshez, a Jobbik parlamenti képviselői segítségével. Mint fogalmazott, kezdeményezéseit sajnos rendre leszavazta a többség, de nem mondott le róla, hogy plusz forrásokat szerezzen a debreceni egészségügyi intézményeknek. Ezért a jövő évi költségvetéshez is benyújtja majd módosító indítványait.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában