Helyi közélet

2017.10.09. 17:28

A Kárpát-medence egyik értéke mutatkozott be Hajdúdorogon

Hajdúdorog - Nagy sikerrel léptek fel a nyárádszeredaiak a hajdúsági közönség előtt.

Hajdúdorog - Nagy sikerrel léptek fel a nyárádszeredaiak a hajdúsági közönség előtt.

Őszköszöntő Szent Mihály napi vigasságokat tartottak „Itthon vagy, Magyarország szeretlek” címmel a Hajdúdorogi Mozi vetítőtermében. A vendégeket Csige Tamás polgármester köszöntötte: – Ma egy olyan táncos hagyatéknak lehetünk szemtanúi, ahol emberek álmai valósulnak meg. Fontos, hogy önmagunknak és másoknak is be tudjuk mutatni milyen értékek vannak kis hazánkban.

Más tájegységekét is

A művelődési ház igazgatója, Simon Istvánné mutatta be a nézőknek Hajdúdorog gazdag néptánchagyományú testvértelepülésének együttesét. A nyárádszeredai Bekecs Néptáncegyüttes a helyi táncok és hagyományok bemutatása mellett más tájegységek táncait és szokásait is előszeretettel viszi színpadra – fogalmazott a műsor moderátora.

A Szent Mihály napi vigasságok a helyi hagyományőrző közösségek csoportjainak bemutatótáncaival indult, az Őszidő Kulturális Egyesület Hajdúsági néptáncot, a Szivárvány Hagyományőrző Egyesület tánckara pedig Kunsági táncot mutatott be. Az est folytatásaként az Esszencia című műsorukat tárta közönség elé a Bekecs Néptáncegyüttes.

HBN–MA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában