Helyi közélet

2017.09.15. 12:59

Visszaszámláló jelzi az egyetemnél a yoUDay időpontját

Debrecen -  Visszaszámláló mutatja mostantól a Debreceni Egyetem országosan egyedülálló stadionshow-jáig hátralévő időt az Egyetem téri és a Böszörményi úti campuson. A kivetítőkön a tavalyi, első yoUDay legemlékezetesebb pillanatait is láthatják a járókelők.

Debrecen -  Visszaszámláló mutatja mostantól a Debreceni Egyetem országosan egyedülálló stadionshow-jáig hátralévő időt az Egyetem téri és a Böszörményi úti campuson. A kivetítőkön a tavalyi, első yoUDay legemlékezetesebb pillanatait is láthatják a járókelők. Az elmúlt évben 20 ezren voltak kíváncsiak a Debreceni Egyetem gigantikus tanévindító eseményére, nagy valószínűséggel idén, szeptember 27-én is megtölti a Nagyerdei Stadiont az intézmény közössége.

A hallgatók főzőversennyel és tehetségkutatóval hangolnak az este 19 órakor kezdődő stadionshow-ra. Már délelőtt 11 órakor hozzákezdenek a slambuc, bográcsgulyás, paprikás krumpli vagy szabadon választott ételük elkészítéséhez a 3-10 tagú csapatok a stadion melletti parkoló területén. A legízletesebb ételt 3-5 fős egyetemi és szakmai zsűri választja majd ki, a győztesek nevét a yoUDay-t követő héten hozzák nyilvánosságra. Jelentkezni még lehet a főzőversenyre a regisztrácio.unideb.hu oldalon, szeptember 18-ig.

Azok a fiatalok, akik nem gasztronómiai tudományukat, hanem zenei-, tánctehetségüket vagy éppen humorérzéküket mutatnák be, 14 órától állhatnak a Nagyerdei Víztorony színpadára akár egyénileg, akár csapatban. A tehetségkutatóra is szeptember 18-a a jelentkezési határidő, a legkreatívabb versenyzőt yoUDay Tehetségkutató Vándorserleggel ismerik el, valamint két VIP-bérletet kap ajándékba a Campus Fesztiválra.

Fotó: unideb.hu

Az esti gigantikus stadionshow-ra – ahogy tavaly, úgy idén is – minden bizonnyal megtöltik a Nagyerdei Stadiont az egyetem hallgatói, dolgozói, a gyakorlóiskolák diákjai, az alumni közösség tagjai és az érdeklődők. 2017-ben együtt indítja a tanévet a Debreceni Egyetemmel többek között az Animal Cannibals, a Tankcsapda, a Halott Pénz, Keresztes Ildikó, Vastag Csaba, Heinz Gábor Biga, és nem maradhat el a lézershow sem.

Fotó: unideb.hu

Aki nem váltott még jegyet a szeptember 27-ei rendezvényre, nem késett el, a youday.hu oldalon megteheti. Külső vendégek 3900, az egyetemi dolgozók, hallgatók és alumni tagok pedig 390 forintért igényelhetnek belépőt. A hallgatók sajátjuk mellett további 2, míg a dolgozók, illetve az alumni tagok plusz 3 jegyet vásárolhatnak kedvezményes áron.

A DKV járatsűrítéssel könnyíti meg a nézők eljutását a Nagyerdei Stadionhoz, illetve a hazatérést szeptember 27-én, szerdán. Az esti program előtt 17 órától, majd azt követően 23 óráig gyakrabban járnak a villamosok, valamint a 22-es és 24-es autóbuszok. A gépkocsival érkezők közlekedését pedig rendőrök segítik majd a Pallagi úton és a Nagyerdei körút több pontján.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában