Helyi közélet

2017.09.01. 08:36

Vigyázzunk a gyerekekre!

Debrecen - A Hajdú-bihari Napló idén is kampányt indít a gyerekek megóvására, augusztus végétől szeptember közepéig.

Debrecen - A Hajdú-bihari Napló idén is kampányt indít a gyerekek megóvására, augusztus végétől szeptember közepéig.

Minden év szeptemberében, amikor elkezdődik az általános iskolai időszak, nagyon oda kell figyelni a gyerekek biztonságára. A nyár folyamán, míg az iskolások élvezhetik a várva várt szünidőt, addig az autósok megszokják, hogy kisebb a gyerekforgalom, ezért figyelmeztetni kell őket, hogy szeptembertől ismét elővigyázatosabbnak kell lenniük az utakon. Debrecen városában nagyon sok általános iskola van forgalmas utak közelében. Az iskolákhoz közeli gyalogátkelőhelyek fokozottan balesetveszélynek vannak kitéve.

„Vigyázz ránk!” kampány

– Ebben az időszakban, augusztus utolsó hetétől szeptember közepéig már hagyományosan szervezzük a baleset-megelőzési kampányt lapunknál, azzal a céllal, hogy felhívjuk az autósok figyelmét arra: fokozottan figyeljenek a csöppségekre – nyilatkozta Bárdosi Magdolna, a Hajdú-bihari Napló marketingvezetője. Mivel a gyerekek mindig rohannak, általában nem figyelnek még annyira oda környezetükre, a felnőtteknek, az autósoknak kell óvatosabbnak lenniük. A gyalogátkelőnél hamarabb le kell lassítani, megvárni, míg átmennek az úton, főleg akkor, ha nincs tanári kíséret, mert úgy nagyobb az esély a balesetre. Debrecenben 16 iskola közelében, az önkormányzat engedélyével, a kampány részeként 32 figyelmeztető táblát helyezett el a Hajdú-bihari Napló. A táblán egy kisfiú és egy kislány látható hátitáskával, akik épp átkelnek a zebrán, felettük pedig ez a felirat olvasható: „Vigyázz ránk!” és a Napló logója.

A Hajdú-bihari Napló ezzel szeretne hozzájárulni iskolakezdéskor a gyerekek épségéhez, és mindenkit arra sarkallni, hogy az egészségük, a testi épségük megóvásához a felnőtteknek kell jobban odafigyelni, ez az ő dolguk és felelősségük. Tesszük ezt azért, hogy kevesebb baleset történjen az utakon, és ez követendő példa legyen mindenhol.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában