Helyi közélet

2017.09.25. 11:08

Szingli anya vállalkozik

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Magánvállalkozást alapítani és azt életben tartani, fejleszteni, teljes embert kíván.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Magánvállalkozást alapítani és azt életben tartani, fejleszteni, teljes embert kíván.

Egy vállalkozás felépítése és fenntartása kihívásokkal teli feladat, különösen, ha egyedülálló édesanyaként is helyt kell állni. Az útja mindenkinek más: míg egyikünknek a jobb életszínvonal megteremtése, másoknak talán éppen gyermekeik adták a sorsfordító ötletet ahhoz, hogy valami igazán újba kezdjenek.

A humorérzék segít

Anyának lenni nem hátrány – állítja Kate Taylor, az Entrepreneur.com riportere. Azt gondolhatjuk, attól lesz valaki jó vezető, ha minden nap 100 százalékon pörög, és egyfolytában dolgozik. Pedig nem ebben áll a titok: a helytállás valóban sok energiát felemészt, de a siker záloga korántsem fekete vagy fehér. Egyedülálló anyaként, ha olyan készségekkel és képességekkel rendelkezik, melyek könnyedén összekapcsolhatók vállalkozása hatékony működésével, mint például a nagyfokú kreativitás, hatékony költségvetés-kezelés, jó problémamegoldó képesség, sikerre van ítélve. Találja meg mindenben és mindenhol az inspirációt! Ezzel együtt kerülje el azokat a negatív helyzeteket, amelyek megzavarják, kizökkentik. Ne hagyja, hogy elveszítse a hitét, és megbénítsa a félelem. Vállalkozni és anyának lenni egy személyben nem a 8-17 óráig tartó munkaidőről szól. Bármilyen kimerültnek érzi magát, a legjobb megoldás, ha végiggondolja, miért is teszi mindezt.

Minden megoldható

Legyen büszke magára! Keressen megoldást! Azt kívánja, bárcsak egyszerre két helyen lehetne, ugye? A családot a munkád részévé kell tennie: tekintsen úgy a gyermekeire, mint vállalkozása legfőbb munkatársaira. És ne aggódjon! A gyors tempó ellenére gyermekei elsajátítják azt a fajta önállóságot, amely később csakis előnyükre válik. Ne görcsöljön a tökéletes munka-magánélet egyensúly fenntartásán! Bárhogy igyekezzen is, mindig lesz olyan, hogy vállalkozása nagyobb figyelmet kap, mint gyermekei – és fordítva. Csak Önön múlik, hogyan kezeli mindezt. Mindenekelőtt legyen proaktív, és alakítsa ki azokat a szabályokat, amelyek mind a munkájában, mind a családjával együtt töltött időt segítik és megkönnyítik.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában