Helyi közélet

2017.09.23. 10:06

Sebestyén Balázs: nincs beleszólás a műsorunkba

Debrecen - A cívisvárosban ért véget az ország legnépszerűbb reggeli rádióműsorának roadshow-ja. A főtéren felállított üvegstúdióban Balázsék most is közéleti és bulvártémákról beszélgettek, valamint vicces játékokat játszottak a hallgatókkal. A műsor reklámszünetét kihasználva Sebestyén Balázstól egyebek mellett azt kérdeztük, hányszor kellett eddig a „szőnyeg szélére állni” Andy Vajna szobájában. Interjú.

Debrecen - A cívisvárosban ért véget az ország legnépszerűbb reggeli rádióműsorának roadshow-ja. A főtéren felállított üvegstúdióban Balázsék most is közéleti és bulvártémákról beszélgettek, valamint vicces játékokat játszottak a hallgatókkal. A műsor reklámszünetét kihasználva Sebestyén Balázstól egyebek mellett azt kérdeztük, hányszor kellett eddig a „szőnyeg szélére állni” Andy Vajna szobájában. Interjú.

Több százan gyűltek össze péntek reggel a debreceni Kossuth téren, a Nagytemplom előtt azért, hogy élőben lássák, hallják a Rádió1 sztárjait, Sebestyén Balázst, Rákóczi Ferencet és Vadon Jánost. Olyanok is akadtak, akik több száz kilométert utaztak, és még éjszaka felkeltek Balázsékért. Az üvegfalú stúdióban mikrofonok, számítógépek gyűrűjében, két megszólalás között beszélgettünk a műsor névadójával.

Hogy sikerült ez a turné? Milyen az utolsó helyszín, Debrecen?

Sebestyén Balázs: Időjárási szempontból rossz volt, sokszor esett az eső. De ma Debrecenben – a fény városában – végre kisütött a nap, és kiderült, hogy itt is sokan szeretnek minket.

Fotó: Molnár Péter

Nagyon jó a helyszín, szépen megcsinálták ezt a teret. Voltam már itt virágkarneválon, hasonló kitelepülésen és átutazóban is. A város épül, szépül, gyönyörű. Nagyon szeretem Debrecent, kellemes a hangulata. Érdemes ide visszajönni.

Miután 10 órakor elköszönsz a hallgatóktól, mennyit kell még aznap a másnapi műsor előkészítésével foglalkozni? A rendszeres hajnali ébredés szinte mindenkit megvisel egy idő után. Szokott lenni időd napközben aludni?

Sebestyén Balázs: A rádiózás állandó jelenlétet, agymunkát igényel, vagyis nem ér véget délelőtt 10 órakor. A szerkesztés napközben is tart. Folyamatosan híreket olvasok, azon „kattogok”, gondolkozom, hogy másnap majd miről, hogyan tudunk beszélni a műsorban. Nagy meló. Egyébként 4:50-kor kelek, így mindenképpen kell néhány óra pihenés.

Fárasztóbb egy ilyen kitelepülős műsort vezetni, mint bent a stúdióban, Budapesten?

Sebestyén Balázs: Nem, nem. Itt az ember egy csomó energiát kap a hallgatóktól, a velük folytatott közvetlen beszélgetések, nevetések feltöltenek. Ha mindennap ezt kellene csinálni, azért fárasztó lenne, mert ki kell menni dedikálni, fényképekhez odaállni azzal, aki kéri, de így, hogy egy évben ez csak egy-két hétig tart, kifejezetten jó. Szeretünk a hallgatókkal találkozni, tudni, hogy kik figyelnek ránk.

A mai reggelen is akadtak finom politikai utalások, fricskák a műsorban. Előfordult már, hogy ilyenek miatt be kellett menni a főnökhöz, esetleg a rádiótulajdonos Andy Vajnához elbeszélgetésre, a „szőnyeg szélére” állni?

Sebestyén Balázs: Ez mind legenda, nincs ilyen cenzúra. Szabad kezünk van, humorizálhatunk. Szükség van erre a „szelepre”, hogy egy kicsit röhögjünk a közéleten, amelyben mély szintre süllyedt a párbeszéd. Sajnos sok emberben működik öncenzúra, hogy „ne mondd ki, mert baj lesz”. Mi baj lehetne?

A politikának, a közéletnek lehet görbe tükröt állítani. Muszáj arra reflektálni, ami körülöttünk történik.”

Mit szóltál ahhoz, hogy az RTL Klub nem téged bízott meg a most futó Survivor műsor vezetésével? A hasonló Celeb vagyok, ments ki innen-t Vadon Janival együtt te csináltad. Milyen érzés ebben Istenes Bencét látni?

Sebestyén Balázs: Bence nagyon tehetséges, ügyes, drukkolok neki. Nincs köztünk konkurenciaharc. Ő a fiatalabb generáció tagja, aki nagyon máshogy vezet műsort. Nem is tudtam volna hat hétre kimenni a Survivor forgatására, hiszen feleségem, két gyerekem van. A kicsikkel ott kell lenni, például segíteni kell tanulni. Vagyis ez nem fáj, örülök, hogy Istenes Bence vezeti ezt.


[related-post post_id="3625024"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában