Helyi közélet

2017.09.11. 17:38

Ötméteres csőrepedés okozta a problémát a Daraboson

Debrecen - Összesen mintegy 600 köbméter víz folyt el a <a href="/beszakadt-az-ut-a-darabos-utcan/3610581" target="_blank">szombat esti csőtörés</a> következtében a Darabos utcán.

Debrecen - Összesen mintegy 600 köbméter víz folyt el a szombat esti csőtörés következtében a Darabos utcán.

– Fél hat után kaptuk az értesítést, elsődleges lépésként a tolózárakkal korlátoztuk, megszüntettük a vízutánpótlást. A hibafeltárást fél hétkor kezdtük el munkagödör kiásásával. Egy 400 milliméter átmérőjű öntöttvas vezetéken ötméteres repedés okozta a vízszivárgást. Így nem csak ott kellett javítani, ahol a víz feltört a felszínre, hanem egy nyolc méter hosszúságú gödröt nyitni a szabad és ép csővégek megtalálása érdekében. Akkor a meghibásodott szakaszt kivágtuk és polietilén csővel pótoltuk – tájékoztatta a Naplót Ányos József, a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója.

Fotó: Molnár Péter

– A városi csövek nagy részét a hatvanas években rakták le, így ez a cső is túl volt már az ötvenen. De normális esetben nem lett volna szabad tönkremenjen, még ilyen „idősen” sem. Nem beszélhetünk nagy terhelésű közlekedésről a Darabos utcán, így azt sem feltételezhetjük, hogy az vezetett a bajhoz. Pontos kiváltó okot még nem tudunk mondani, reményeink szerint péntekre elvégezzük a szükséges munkálatokat, és újra használatba vehető lesz az útszakasz – zárta a vezérigazgató.

HBN–BK


[related-post post_id="3611625"]

[related-post post_id="3610581"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában