Helyi közélet

2017.09.26. 13:05

Olvasói levél: A Bírósági Hivatal mindenre figyel?

Hajdúszoboszló - <em>Azt hittem, hogy a bíróságok munkatársainak öltözködési ügye már lecsengett. Azonban a hivatal elnöke szeptember 12-én a televízióban indokolta, hogy miért van szükség az öltözködés szabályozására.

Hajdúszoboszló - Azt hittem, hogy a bíróságok munkatársainak öltözködési ügye már lecsengett. Azonban a hivatal elnöke szeptember 12-én a televízióban indokolta, hogy miért van szükség az öltözködés szabályozására.

Közismert, hogy az Országos Bírósági Hivatal a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem dizájner csapatától – amely az ízléssel és az eleganciával foglalkozik – arculati kézikönyvet vásárolt 8 millió forintért. Az egyetem öt, karakterében eltérő bíróságot tanulmányozott, ezek után elkészült a mű, amelyet kiegészítettek egy brossurával is.

A szakemberek egy hétre meghatározták, hogy a bíróság dolgozóinak milyen ruhadarabokban kell a munkahelyen megjelenni. A nőknek naponta tiszta bugyit kell felvenni, fehéret, feketét, vagy test színűt, aminek összhangban kell lenni a bíróság karakterével. Nem tudom felfogni, hogy az eltérő karakterű bíróságok munkatársai hogyan tudják eldönteni, hogy milyen színű bugyiban induljanak munkába. Arra is kíváncsi vagyok, hogy a munkahelyen ki ellenőrzi azt, hogy a dolgozó eleget tette-e az előírt követelményeknek. Nehéz lesz megállapítani, hogy a hölgy nem az előző napi alsóneműben jelent-e meg a munkahelyén.

És mi van a férfi dolgozókkal? Ők akármilyen színű gatyában végezhetik a munkájukat? Az egyetem miért nem határozta meg a gatya színét a bíróság karakterének megfelelően. Csak sejtem, hogy a hivatal takarékosságra törekedve nem kérte ezt az ízléshez, eleganciához értő szakemberektől. Ugyanis feltételezhető, hogy egy ilyen kérés teljesítése miatt nem 8 millió forintba került volna a felmérés.

Egy kérdés azonban foglalkoztat: hol van a nemek közötti egyenjogúság, ha csak a hölgyeket kötelezik megfelelő színű bugyi használatára?

- Dr. Takács Imre, Hajdúszoboszló -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában