Helyi közélet

2017.09.29. 19:51

"Korszerű, s nagyon is a mában él Arany"

Álmosd - "<em>Szinte minden Arany után jövő kísérlet példát talál a maga folytatására.</em>" Kölcsey ege és neve alatt tölt három napot a kistelepülésen a Kölcsey Irodalmi Társaság, s megrendezi a Kölcsey Irodalmi Napokat szeptember 29. és október 1. között.

Álmosd - "Szinte minden Arany után jövő kísérlet példát talál a maga folytatására." Kölcsey ege és neve alatt tölt három napot a kistelepülésen a Kölcsey Irodalmi Társaság, s megrendezi a Kölcsey Irodalmi Napokat szeptember 29. és október 1. között.

– Egy igazi arany év ez, nemcsak azért, mert Arany János-emlékév van (Arany János 200 éves születésnapjára emlékezünk), hanem amiatt is, hogy a reformáció 500. évfordulóját ünnepeljük; de a sort folytathatnánk még sokak között Tompa Mihállyal is, aki szintén 200 éve született – fogalmazott professzor dr. Jánosi Zoltán egyetemi tanár, a társaság elnöke a rendezvény tudományos előadásainak nyitányán pénteken, Álmosdon.

A korábban Arany János-díjjal is kitüntetett irodalomtörténész Nyitva van az aranykapu címmel készülő tanulmányát mutatta be, beszélt arról, hogy kikre hatott a magyar és a világirodalomban a költőfejedelem.

A társaság korábbi elnöke, mostani alelnöke, dr. Imre László professzor emeritus szintén Arany Jánosról értekezett, mégpedig annak korszerűségéről. Az idén 200 éve született költőt posztumusz díszpolgárrá avatták Montgomeryben; A walesi bárdok szerzőjét a BBC is méltatta - ez is bizonyítja, hogy életműve eleven, nem mozdulatlan.

HBN-BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában