Helyi közélet

2017.09.28. 09:31

Kiskorú tolvajokat fogott a rendőrség Debrecenben

Hajdú-Bihar - A tűzoltóknak darazsak és veszélyes ágak, a mentőknek pedig balesetek adtak munkát. Ügyeleti hírek a megyéből.

Hajdú-Bihar - A tűzoltóknak darazsak és veszélyes ágak, a mentőknek pedig balesetek adtak munkát. Ügyeleti hírek a megyéből.

A mentők szerdán 190 feladatot láttak el megyénkben. Ebből a közlekedést illetőn két esetben igyekeztek könnyű sérültekhez. Hajdúböszörményben személyautó borult fel, míg Debrecenben két autó ütközése során kellett könnyű sérülteket ellátni.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 3 személyt fogott el, akik közül 2 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 1 főt a vele szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 16 személyt állítottak elő, köztük 9 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 13 esetben történt.

A debreceni István úton például csütörtökön hajnalban elfogtak egy férfit, aki ellen a Debreceni Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki. Tegnap garázdaság miatt is elfogtak egy debreceni férfit, egy másikat pedig azért, mert járművezetés eltiltása mellett vett részt a közlekedésben, tehát bevont jogsival vezetett. Az ártándi határátkelőn egy bolgár autóban érkező román férfi is rendőrkézre került, mert kiderült, hogy sikkasztás miatt már keresték.

Sajnos kiskorúakról is szólnak a hírek: tegnap a Csapó utcai bevásárlóközpontban egy 17 éves debreceni fiú két ruhadarabot próbált eltulajdonítani, miután levágta azokról a címkéket. A biztonsági őrök éberek voltak, ezért a rendőrség lopással gyanúsítja az elkövetőt. Egy másik ilyen korú fiú a Kishatár úton található bevásárlóközpontban lopott édességet. Ő már ismerős volt a rendőrök számára, hiszen szinte üzletszerűen követte el a hasonló lopásokat. Ráadásul a hajdúszoboszlói rendőrkapitányság eltűnés miatt kereste. Miután meghallgatták, visszavitték a nevelőotthonba, ahonnan elszökött.

Debrecenben, a Szárazi Ferenc utcában egy magas fa száraz ágai veszélyeztették a közúti forgalmat szerda délelőtt. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül motoros láncfűrésszel eltávolították a faágat.

Elleptek egy családi házat tegnap este a darazsak Kabán, az Ifjúság utcában. A rovarok a ház födémszerkezetébe költöztek be, és a házban élő kisgyereket megcsípték. A kisgyereknél allergiás tünetek jelentkeztek, ezért a szülők orvoshoz vitték. A család ezután már nem tudott visszamenni a házba, hiszen a rovarok kirajzottak. A kabai önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, akik a kiérkező méhésznek segítettek eltávolítani a hívatlan rovarokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában