Helyi közélet

2017.09.29. 19:47

Időjárás-jelentés - 2017. szeptember 29.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

A Brit-szigetektől északnyugatra ciklon örvénylik, emiatt Nyugat-, Északnyugat-Európában többnyire erősen felhős az ég, és főként a ciklonhoz tartozó frontok mentén esik az eső, záporeső. Szintén ciklon alakítja az Ural előterének időjárását, így ott is sok a felhő, és elszórtan fordul elő csapadék. Ugyanakkor a Skandináv-félszigettől Ukrajnán és a Kárpátokon át egészen a Pireneusi-félszigetig anticiklon húzódik. A magasnyomás északi részén felhős, párás, helyenként ködös az idő, délebbre azonban sokat süt a nap. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi, északkeleti tájain 6, 10, délebbre 12, 20, délnyugaton, délen 22, 30 fok között változik, sőt Spanyolország délnyugati részén 31, 33 fokot is mérnek. Szombat estig a Kárpát-medence időjárásában lényeges változás nem lesz, folytatódik a csendes, őszi idő.

Várható időjárás az ország területén szombat estig

Derült és erősebben felhős területek, illetve időszakok egyaránt lesznek. Csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a felhősebb területeken 6, 10, a derült, fagyzugos tájakon -1 és +5 fok között alakul, talajmenti fagyra több helyen is számíthatunk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 17 és 20 fok között valószínű.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában