Helyi közélet

2017.09.21. 09:20

Gázolás Derecskén, karambol Debrecenben

Hajdú-Bihar - Ezek mellett lángra lobbant olaj és hamis műszakis határátlépő is akad a szerda eseménylistáján. Ügyeleti hírek.

Hajdú-Bihar - Ezek mellett lángra lobbant olaj és hamis műszakis határátlépő is akad a szerda eseménylistáján. Ügyeleti hírek.

A megyénkbeli mentők viszonylag csendes szerdán vannak túl. Összesen 167 alkalommal riasztották őket csütörtök reggelig, ezek között egyszer balesetnél kellett segítséget nyújtaniuk. Egy autós gázolt el egy kerékpárost Derecskén délután négy órakor. A férfi az Erkel Ferenc utcán a Rákóczi utca irányába biciklizett és a kereszteződésében figyelmen kívül hagyta az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblát. A férfit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Sűrűn csörgött a telefon a katasztrófavédőknél az elmúlt 24 órában: egy nagy méretű fa egyik ága lehasadt és a kerékpárút forgalmát veszélyeztette, szerdán kora délután Püspökladányban, a Petőfi utcában. A helyi hivatásos tűzoltók ezért eltávolították.

[related-post post_id="3622675"]

Segítettek a lánglovagok Debrecenben a Kishegyesi úton is, ahol két személygépkocsi ütközött össze szerda délután. A balesetben nem sérült meg senki. Az esti órákban a Szent Anna utcában egy ásási munkálatok során egy fa megsérült, megdőlt ezzel veszélyeztette a közúti forgalmat. A cívisvárosi tűzoltók láncfűrésszel eltávolították a fát.

Majd a Kisbánya utcában igényelték a szakértelmüket: egy száz négyzetméteres családi ház mellé épített garázs nyitott teteje alatt gázzsámolyon olajat melegítettek. Az olaj túlhevült és meggyulladt, majd a lángok átterjedtek a gázzsámolyhoz csatlakozott PB palack csövére, illetve a garázs ajtajára. A debreceni tűzoltók porral oltóval eloltották a tüzet, és a felmelegedett gázpalackot egy vízsugárral visszahűtötték. Az eset során senki sem sérült meg – tudtuk meg a sajtóreferenstől.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök a mögöttünk álló 24 órában intézkedtek egy könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset helyszínén. Tíz személyt fogtak el: kilencet tetten értek, míg egy főt körözés alapján. A rendőrök 11 személyt állítottak elő, köztük 5 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 8 esetben történt.

A soroltak között egy közokirat-hamisítási ügy is volt. Az ártándi határátkelőhelyen elfogták egy bolgár férfit, aki a gyanú szerint meghamisította járműve műszaki engedélyét. Az autót egy moldáv nő vezette, a tulajdonos az utasa volt. Ők szeptember 20-án 16 óra 27 perckor akartak belépni az országba. Az ellenőrzéskor azonban kiderült, hogy az autó műszaki engedélye hamis.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában