Helyi közélet

2017.09.12. 13:24

A megyében egyedüli középiskolaként használhatja a „nagyköveti” jelzőt a Fazekas-gimnázium

Debrecen - „Európai Parlament Nagykövetiskolája” címet <a href="/nagykoveti-iskolava-valt-a-fazekas/3608095" target="_blank">kapott</a> a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium. A rangos elismerést azok a középiskolák nyerhették el, akik tevékenyen részt vettek az „Európai Parlament Nagykövet Iskola” programban, melynek célja az európai polgári ismeretek és az európai polgári demokrácia üzenetének megerősítése a fiatalokban. A plaketteket szeptember hatodikán egy ünnepélyes alkalmon adták át a Hatvan utcai intézményben.

Debrecen - „Európai Parlament Nagykövetiskolája” címet kapott a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium. A rangos elismerést azok a középiskolák nyerhették el, akik tevékenyen részt vettek az „Európai Parlament Nagykövet Iskola” programban, melynek célja az európai polgári ismeretek és az európai polgári demokrácia üzenetének megerősítése a fiatalokban. A plaketteket szeptember hatodikán egy ünnepélyes alkalmon adták át a Hatvan utcai intézményben.

A díjazottak között volt a gimnázium 10. D. osztályos tanulója Szilágyi Anna, aki saját bevallása szerint rengeteget tanult az Európai Unióról.

– Január óta dolgoztunk azon, hogy gördülékenyen menjen az iskolában az itteni program eddigi csúcspontjának számító Európa Nap. A diáktársaink visszajelzései alapján szerencsére elmondható, hogy jól sikerült az esemény, mindenki remekül érezte magát.

Fotó: Derencsényi István

Az Európa Napon a gim­nazisták saját diáktársaiknak mutatták be, hogy milyen színes az unió közössége. Délelőtt többek között előadások, kerekasztal beszélgetések zajlottak, délután pedig inkább a mozgásé volt a főszerep: különböző sportágakban mérték össze a tudásukat a résztvevők.

Étel- és filmkultúra

– Az előkészületek során rendszeresen ötleteltünk, megvitattuk, hogy milyen programokat érdemes szerveznünk, milyen előadókat hívhatnánk meg – árulta el a részleteket Virányi Péter 10. D. osztályos tanuló. – Szerintem a délelőtti rendezvények igazán jól szervezettek voltak: egyebek mellett közösségi vitát folytattunk Halász János európai parlamenti képviselő részvételével, megismertettük az érdeklődőket az európai konyha változatosságával, filmtörténeti előadást, és rendhagyó énekórát is tartottunk.

HBN–MSZ


Díjazottak

A programban részt vevő, díjazott tanárok: Buda Andrea, Lakatosné Tóth Ildikó A programban részt vevő, díjazott diákok: Lengyel Letícia, Lovas Bálint, Hajdu Fanni, Oláh Bianka, Koch Veronika, Pallós Dorottya, Szilágyi Anna, Szük Emese Noémi, Virányi Péter Áron, Szima Eszter, Dobrossy Beatrix, Borbély Sára Bianka, Barna Gréta Panna, Samók Dávid, Szabó Lilla, Horváth Virág, Csontos Flóra


[related-post post_id="3608095"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában