Helyi közélet

2017.08.09. 14:25

"Vállalnám a katonaságot, ha szükségállapot lenne"

Debrecen - El tudná-e képzelni magát önkéntes tartalékosként? Erre a kérdésre kerestük a választ.

Debrecen - El tudná-e képzelni magát önkéntes tartalékosként? Erre a kérdésre kerestük a választ.

– Jelenleg nem érzem azt, hogy olyan külpolitikai helyzet állna fenn, ami miatt be kellene vonulnom. Amennyiben megtámadnák az országunkat, természetesen jelentkeznék – fogalmazott érdeklődésünkre Krausz Gergő.

Krausz Gergő

Kovács András nem tudná elképzelni magát önkéntes katonaként, vagy akár hivatásosként. Úgy véli, mindenféle helyzetben kerülnünk kellene az erőszakot.

Kovács András

– Nincs olyan indíttatásom, hogy katona legyek. Viszont, ha az országban olyan szükségállapot lenne, hogy katonákat toboroznának, vállalnám – fejtette ki véleményét Garadnai Márk.

Garadnai Márk

– Akik annak idején katonák voltak, azok tiszteletet, rendet és pontosságot tanultak. El tudnám magamat képzelni önkéntes tartalékosként, legalább egy kicsit gatyába ráznának – válaszolta Békési Fruzsina.

Békési Fruzsina

Kiss Adrienn elgondolkodott azon, hogy katonai főiskolára jelentkezik, azonban egy kisebb egészségügyi probléma miatt nem tette. Szerinte a kondíció miatt ráférne a mai fiatalokra a katonaság.

Kiss Adrienn

– El tudnám magamat képzelni önkéntes tartalékosként, hiszen katonai iskolába járok. Egyrészt a haza szolgálata motivált abban, hogy ezt a pályát válasszam, másrészt a családom – mondta el Radics János.

Radics János

HBN | Fotók: Matey István


[related-post post_id="3577113"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában