Helyi közélet

2017.08.17. 18:05

Takarják a gallyak a jelzőlámpákat

Debrecen - Megmetszik majd a fákat a Bartók Béla úti és a Mester utcai kereszteződésekben.

Debrecen - Megmetszik majd a fákat a Bartók Béla úti és a Mester utcai kereszteződésekben.

Egyik taxis olvasónk jelezte, hogy a debreceni Bartók Béla út legelején és onnan néhány száz méterre a Mester utcán, a Csemete utcánál nagyon ráhajolnak, ránőttek az út szélén álló fák ágai a közúti jelzőlámpákra. Míg korábban a Bartók Béla út irányából, a körúton a Kölcsey Központ felé tartók 150-200 méterről láthatták a lámpák színét, emiatt most csak közvetlenül a lámpa előtt, 20-30 méterről vehetik észre a jelzéseket. Amíg az autós szeme a magasban a jelzőlámpát kutatja, egy esetleg ott szabálytalanul az úton áthaladó gyalogos veszélybe kerülhet – fogalmazott a panaszos.

Az idén visszametszik

A debreceni polgármesteri hivatal ezzel kapcsolatban feltett kérdéseinkre adott válaszából az derült ki, hogy útellenőreik folyamatosan figyelik az utak állapotát és a közút tartozékát képező építményeket, berendezéseket. Amennyiben ennek során például a közlekedési jelzőlámpát, -táblát takaró növényzetet látnak, előjegyzésbe veszik a megoldandó problémát. A munkát szakkivitelező bevonásával végezteti el a hivatal. A visszametszés teleszkópos fűrész, vagy emelőkosaras gépjármű segítségével történik.

A Bartók Béla út, Mester és Csemete utcák tisztító, szárazoló gallyazása korábban már nyilvántartásba került, ezen munkálatok elvégzésére az idei évben kerül sor – ismertette a polgármesteri hivatal.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában