Helyi közélet

2017.08.22. 10:20

Maradjunk maradiak

<em>„Hová tették az eszüket a szervezők?” Minden nagyobb rendezvény után összehozható lenne a győztes főnixmadaras vöröslő virágkocsi, ha dáliára váltanánk a fentihez hasonló kritizáló mondatokat az adott közösségi eseménnyel kapcsolatban. (És egy egész felvonulásnyi kompozíció, ha a nyomdafestéket nem tűrő hangneműekért dupla virágot számolnánk.)</em> Horváth Borbála írása.

„Hová tették az eszüket a szervezők?” Minden nagyobb rendezvény után összehozható lenne a győztes főnixmadaras vöröslő virágkocsi, ha dáliára váltanánk a fentihez hasonló kritizáló mondatokat az adott közösségi eseménnyel kapcsolatban. (És egy egész felvonulásnyi kompozíció, ha a nyomdafestéket nem tűrő hangneműekért dupla virágot számolnánk.) Horváth Borbála írása.

A Virágkarnevál kapcsán ilyenbe futottam bele átlag Facebook-használóként, hogy miért kezdődik olyan korán a bringásfelvonulás, és miért olyan későn a tűzijáték. Előbbi a család korai kelésére, utóbbi a vidékiek hazajutására hivatkozik. Ha képességem lenne rá, szívesen halmazábrába rendezném, hogy a bírálók közül hányan tartoznak a lakossági fórumokon résztvevők csoportjába is. Ez utóbbin gyakran hívják közös gondolkodásra az EKF 2023 kapcsán a város kulturális jövője iránt érdeklődőket.

Látom lelki szemeim előtt a legyintőket: ugyan, az „okosoknál” kit érdekel az én véleményem! Ha viszont ez így van, mi értelme az ismerősök Facefal-feketítésének? Az arckönyv arctalanságban tart minket, s időnként olyasféle arcátlanságra is felbátorít, ami amúgy nem méltó a valónkhoz. Álszent lenne nem bevallani, egyes elemeiben a karnevál, ahogy a hitünk, reformációra szorul. Mégis azt tanácsolom: legyünk régimódiak az érdeklődésben, informálódjunk, mielőtt kijelentünk, kérdezzünk, javasoljunk, legyen szándékunk a jobbítás! Főleg, ha hasonlóképp szentimentálissá válunk a karneváli összefoglaló videótól, mint e sorok írója… Összességében, hazai szinten egy irigyelni való, egyedi rendezvény van tőlünk pár utcányira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában