Helyi közélet

2017.08.19. 14:26

Kitárulnak a múzeumkapuk Debrecenben augusztus 20-án

Debrecen - Utoljára láthatjuk az XY című kiállítást a Modemben.

Debrecen - Utoljára láthatjuk az XY című kiállítást a Modemben.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a város múzeumainak ajtaja kitárul augusztus 20-án a látogatók előtt. A debreceni Déri Múzeum és minden tagintézménye, a MODEM, valamint a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum és Debreceni Irodalom Háza valamennyi kiállítása ingyenesen tekinthető meg.

A Modemben a szokásos nyitva tartás szerint 10-től 18 óráig: a földszinti térben az Antal–Lusztig-gyűjtemény egy újabb részét bemutató Receptorok, a második emeleten az újgenerációs lengyel–magyar festészetből nyújtó válogatás, valamint a debreceni Nagy Gabriella egyéni tárlata látható. Vasárnap nézhető utoljára az XY című kiállítás, amelyen a finisszázs alkalmából 18 órától Kónya Ábel kurátor, a MODEM művészeti vezetője tart tárlatvezetést.

A Karneváli hétvégén a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Háza két kiállítással is várja a látogatókat. A Kezdetek, mesterek, stúdiumok című visszatekintő csoportos kiállítás a 70 éves a Medgyessy-kör alkotóinak műveiből válogat és szeptember 1-ig látható. A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetség Emlékív és Levélzáró-bélyeg Gyűjtő Szakosztály tárlata azonban, kizárólag az államalapítási ünnep hétvégéjén. Szombaton 16 órakor nyílik, vasárnap 16 órakor pedig zárul. Ugyancsak igyekezni érdemes a b24 Galériába, ahol ma 21 órától vetítik Hajdu Szabolcs egy filmjét, s ezalatt megtekinthetők Szilágyi Lenke, Szabolcs filmjeinek forgatása alatt készült standfotói.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában