Helyi közélet

2017.08.20. 20:42

Ismét dübörögtek a traktorok Nyíracsádon

Nyíracsád - Több mint 40 járgány vonult fel a 6. alkalommal megrendezett családi-baráti délutánon.

Nyíracsád - Több mint 40 járgány vonult fel a 6. alkalommal megrendezett családi-baráti délutánon.

Augusztus 19-én ismét traktorzúgás verte fel a szombat délután tikkasztó csendjét Nyíracsádon. A Sport utcán járgányok tucatjai gyülekeztek, hogy részt vegyenek a 6. alkalommal megrendezett találkozón. A rendezvény sikerét és népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy évről évre gyarapodik a résztvevők száma, hisz Varga János ötletgazda kitartó és töretlen szervező munkájának köszönhetően minden évben garantált a jó hangulat, a családias, felvonulással és főzéssel egybekötött baráti összejövetel.

Átlépték a „bűvös” negyvenet

Hat évvel ezelőtt még csak három család és három traktor gyűlt össze, idén pedig már átlépték a bűvös negyvenet. Több százan voltak, akik semmiképpen nem akartak lemaradni a parádés felvonulásról és a hangulatos családi-baráti délutánról. Hosszan kígyózott a járgányok sora, a veteránok és a „vadiúj” monstrumok a falu utcáin tett tiszteletkör után vonultak ki nagy tülkölés kíséretében a falu határában lévő Csonkás Szabadidő Parkba. Természetesen idén sem hiányzott a főszervező Varga József kék Dutrája, ami már szinte a traktoros találkozó szimbólumává vált.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Mustra és jó hangulat

A szabadidő parkban már csak két sorban tudtak felsorakozni a gépek, majd megkezdődött a mustra, ahol a gyerekek is lehetőséget kaptak a járgányok kipróbálására, persze szigorú felnőtt kísérettel. A gazdák megmutatták, mit tudnak, volt gyorsulási verseny, „körjáró” bemutató, és bizony volt, aki azt is megmutatta, hátramenetben legalább olyan fürge, mint előre haladva. A bográcsokban, üstökben közben fortyogtak az ízletes étkek, amiket nemigen kellett kínálni senkinek sem, és az utolsó falatig el is fogyott minden. A jókedv, a nóta és az estére megérkező hűs szellő sokáig marasztalta a résztvevőket a falu határában megrendezett hatodik traktoros találkozón.

HBN - KZE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában