Helyi közélet

2017.08.18. 14:31

Homokozót a papának!

<em>Néhány hónappal azt követően, hogy az élelmiszeripari nagyvállalkozó átadta az Amerikából nemrég hazatért fiának a családi vállalat cégvezetői feladatait, azzal kellett szembesülnie, hogy a gyerek szinte az összes kereskedelmi partnerükkel szerződést bontott, és egy pillanatig talán maga sem tudta, hogyan tovább.</em> Petneházi Attila írása.

Néhány hónappal azt követően, hogy az élelmiszeripari nagyvállalkozó átadta az Amerikából nemrég hazatért fiának a családi vállalat cégvezetői feladatait, azzal kellett szembesülnie, hogy a gyerek szinte az összes kereskedelmi partnerükkel szerződést bontott, és egy pillanatig talán maga sem tudta, hogyan tovább. Petneházi Attila írása.

Amikor a papa a családi asztalnál ezt fennhangon szóvá tette (valahogy így: Megőrültél? Egyetlen tollvonással tönkretetted egy élet munkáját!), a fia csupán ennyit válaszolt neki: apa, úgy látom, te még nem vagy kész arra, hogy átadd a gyerekednek a stafétabotot, ezért vagy megbízol bennem, vagy csináljuk vissza az egészet. A családfő erőt vett magán (bár elmondása szerint nem volt egyszerű), és kicsivel később már azt tapasztalta, hogy a korábbi 200 helyett nagyjából 60 kereskedelmi partnerrel is remekül megy a bolt, ráadásul a logisztikai költségük a korábbinak a töredéke lett.

Az agráriumban családi vállalatok egész soránál ezekben a hónapokban, években válik aktuálissá a „céget apáról fiúra” problematika, aminek a megoldásához a hozzáértés, a szakmai felkészültség nyilvánvalóan kell, de önmagában nem elég. Nincs mese, az apáknak muszáj bízni a fiaikban, akik viszont azt nem téveszthetik szem elől, hogy az „őrségváltás” utánra a papának biztosítsák azt a bizonyos „homokozót”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában