Helyi közélet

2017.08.14. 14:27

Hirosima és Nagaszaki

Debrecen - <em>Ennek a két japán városnak a neve örökre beíródott a borzalmak krónikájába. 1945. augusztus 6-án és 9-én, egy-egy amerikai atombomba pillanatok alatt pusztította el az ott lakó százezreket és az épületeket.</em>

Debrecen - Ennek a két japán városnak a neve örökre beíródott a borzalmak krónikájába. 1945. augusztus 6-án és 9-én, egy-egy amerikai atombomba pillanatok alatt pusztította el az ott lakó százezreket és az épületeket.

Akik pedig túlélték az óriási robbanást, azok az égési sérülésekbe és a sugárfertőzés okozta betegségekbe (rákba, „fehérvérűségbe”) haltak bele egy bizonyos idő után.

Azért kellett elpusztulniuk azoknak az embereknek, hogy a japán hadsereg minél előbb letegye a fegyvert, és hogy az Egyesült Államok megmutassa a világnak, mekkora új tömegpusztító fegyver van a birtokában.

Azóta egy sor ország fejlesztett ki és halmozott már fel még szörnyűbb nukleáris arzenált, csupán a hadászati egyensúly fenntartása végett! Reméljük, hogy soha nem fogják használni egymás ellen ezeket a hadrendbe állított vagy „raktáron levő” készleteket, mert az egyenlő lenne a Föld pusztulásával! Hirosima és Nagaszaki tragédiája erre emlékeztesse mindig a döntéshozókat!

- Magi Zsolt László, Debrecen -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában