Helyi közélet

2017.08.02. 14:34

Hatszázmillió forinttal támogat öt tévéfilmet a médiatanács

Budapest - Öt tévéfilmnek, köztük Deák Kristóf új alkotásának elkészültét 600 millió forinttal, rádiós hír- és magazinműsorokat pedig mintegy 75 millió forinttal támogat a médiatanács - közölte Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szerdán az MTI-vel.

Budapest - Öt tévéfilmnek, köztük Deák Kristóf új alkotásának elkészültét 600 millió forinttal, rádiós hír- és magazinműsorokat pedig mintegy 75 millió forinttal támogat a médiatanács - közölte Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a televíziófilmek gyártását célzó Fehér György-pályázaton kapott támogatást a Mindenkivel rövidfilmes Oscar-díjat nyerő Deák Kristóf új alkotása. A Foglyok című abszurd, szatirikus fekete komédia 1951-ből meséli el egy család történetét: a famíliát ávósok ejtik foglyul saját lakásukban, ráadásul az oda érkező rokonok, ismerősök mögött is bezáródik az ajtó.

Megtörtént eseményekből építkezik majd Bergendy Péter 56-os történelmi thrillere, a Trezor, Köbli Norbert forgatókönyve alapján: a Belügyminisztérium kulcsai elvesznek a forradalom zűrzavarában, utána pedig a belügyesek egy hajdani bankrablóra bízzák az ottani széf feltörését.

Vitézy László A színésznő című filmje is a kommunista időkbe fog visszarepíteni: a hatvanas évek országosan ismert művésznőjét kiszemeli a Belügyminisztérium, mint aki alkalmas lehet a baráti országok vezetőinek szórakoztatására, ám az erdélyi származású színésznő eközben szerelembe esik az eltiltás alatt lévő olimpiai bajnok kardvívóval.

Pajer Róbert A merénylet című filmterve korhű díszletekkel és jelmezekkel mutathatja be Erzsébet királyné, azaz Sisi és gyilkosa, az olasz anarchista Luigi Luccheni útját a tragikus végkimenetelű genfi találkozásig.

Tóth Barnabás is forgathat majd Akik maradtak címmel F. Várkonyi Zsuzsa könyve, a Férfiidők lányregénye alapján, amely két, családját elveszítő ember, egy kamaszlány és egy negyvenes férfi egymásra találását dolgozza fel.

A médiatanács huszonnyolc rádióműsor 75,6 millió forintos támogatásáról is döntött legutóbbi ülésén.

A Magyar Média Mecenatúra program keretén belül futó pályázat második fordulójában a rendszeresen jelentkező rádióműsorok gyártási költségeit támogatja a grémium.

A testület a döntéssel hozzájárul a szolnoki Amadeus Rádió, a székesfehérvári Táska Rádió, a Bács-Kiskun megyében fogható Gong Rádió, a békéscsabai Csaba Rádió, a fehérgyarmati Rádió Som, a nyíregyházi Európa Rádió, a szombathelyi Credo Rádió, a debreceni FM90 Campus Rádió, a kiskunfélegyházi Rádió Smile, a fővárosi 90,9 Jazzy Rádió és a Magyar Katolikus Rádió fehérvári vételkörzete hírműsorainak elkészítéséhez.

Közérdekű szolgáltató magazinműsorok finanszírozásában kap pénzügyi segítséget a szigetszentmiklósi Lakihegy Rádió, a gyöngyösi FM7 Rádió, a miskolci és a debreceni Európa Rádió, a szintén miskolci Rádió M, a kapuvári Rábaköz Rádió FM 94,5, a Rádió Dabas, a gyomaendrődi Rádió Sun, a pécsi 90,6 Rádió 1, a szentesi Radio451, a nyíregyházi 99,4 Sunshine FM, illetve a budapesti Klasszik Rádió 92,1, a Mária Rádió és a Civil Rádió. Tematikus magazinműsor kategóriában a dunaújvárosi Rádió 24, a székesfehérvári Vörösmarty Rádió és a fővárosi InfoRádió nyert támogatást.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában