Helyi közélet

2017.08.22. 12:59

Díszpolgári cím a volt körzeti orvosnak

Esztár - A megye keleti részén található faluban is ünnepeltek.

Esztár - A megye keleti részén található faluban is ünnepeltek.

Díjakat adtak át a helyi közösség tevékeny tagjainak Esztárban augusztus 20. alkalmából. A szombati ünnepségen a falu főterén Szécsi Károlyné szavalata és Kolár Norbertné református lelkész beszéde után a lelkész megszentelte az esztári nyugdíjas kirándulók sütötte új kenyeret. Azt követően a művelődési házban Szécsi Tamás polgármester a köszöntőjét követően elismeréseket adományozott a település megbecsülésének jegyében: a helyi általános iskolát 38 éven át igazgató Svélecz György emlékére néhány évvel korábban alapított díjat ezúttal felesége, Svélecz Györgyné és Törökné Csörsz Csilla intézményvezető kapták.

Az Esztár Községért emlékérmet Szécsi Károlynénak ítélték, aki munkája során sokszor nyújtott segítséget a település lakóinak. Díszpolgári címet kapott dr. Rejtő Márta, a község volt körzeti orvosa, miután 1977. és 1989. között 12 éven át szolgálta az esztáriakat. Mint megjegyezte, a mai napig szívesen látogat a községbe, ahol „mindig értékelték a munkáját” (jelenleg Tiszaújvárosban él, és szemész szakorvosként dolgozik). A napot Nagy József tárogatózása és a Rezeda Népdalkör éneke zárta.

HBN–NKM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában