Helyi közélet

2017.07.31. 09:21

Rendbe hozzák a Jászai Mari utcát

Debrecen - A lámpaoszlopok még „dülöngélnek”, de szép kis virágok már vannak.

Debrecen - A lámpaoszlopok még „dülöngélnek”, de szép kis virágok már vannak.

Jövőre aszfaltozhatják újra a debreceni Jászai Mari utcát – közölte a helyi polgármesteri hivatal azt követően, hogy június közepén arról számoltunk be, minden bizonnyal évtizedek óta nem kapott új aszfaltszőnyeget a belvárosi, Szent Anna utcából nyíló rövid utca.

Fotó: Molnár Péter

Mivel az út burkolata így manapság már elsősorban a foltozásokból áll össze, rendkívül egyenetlen a felülete, bármilyen járművel kihívás rajta közlekedni. Nagyobb esők után a gödrökben megáll a víz. Különösen rossz a helyzet ilyen szempontból az egykori Centrum Áruház (később Alexandra Könyváruház) mögött található parkolókban, ahol több négyzetméteres pocsolyák is kialakulnak.

Megszépült a környék

Korábbi híradásunkban az is szerepelt, hogy a Jászai Mari utca összképét két megdőlt villany­oszlop és virágok nélküli, csak gazokat tartalmazó betonból készült virágládák is rontják. A helyhatóság beszámolója szerint az érintett közvilágítási oszlopok az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. tulajdonában és üzemeltetésében vannak. A problémát jelezték a szolgáltatónak.

Fotó: Molnár Péter

Cikkünk elkészültéig azt még nem javították. Más fejlemények viszont vannak: a virágládákba, sőt még az ottani parkos részekre is kis egynyári virágokat ültetettek a közterület-fenntartó AKSD Kft. dolgozói.

HBN–OCs


[related-post post_id="3517272"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában