2017.07.15. 10:37
A minőség bosszúja
<em>Zavaros a víz, és most nem a túlárazott vébéről van szó. Éveken át lajtos kocsiból hordták a vizet a hortobágyiak, mert az ilyen-olyan uniós előírásoknak nem feleltek meg a település vizének paraméterei; aztán elkészült az ivóvízjavító beruházás, és – hát, még mindig a tartályból isszák, vagy palackozottat vesznek… Merthogy penészszagú, tejszerű, meg vakaróznak tőle.</em> Szőke Tímea írása.
Zavaros a víz, és most nem a túlárazott vébéről van szó. Éveken át lajtos kocsiból hordták a vizet a hortobágyiak, mert az ilyen-olyan uniós előírásoknak nem feleltek meg a település vizének paraméterei; aztán elkészült az ivóvízjavító beruházás, és – hát, még mindig a tartályból isszák, vagy palackozottat vesznek… Merthogy penészszagú, tejszerű, meg vakaróznak tőle. Szőke Tímea írása.
Most a megoldáson dolgozik minden érintett. Nem akarok kötözködni, de nem lehetett volna előre a megoldáson dolgozni? Nem ez az egyetlen település, ahol a minőségjavítás után panaszkodnak a lakosok, és visszasírják a régit, a „nem minőségit”. Persze, el lehet magyarázni nekik, hogy abban tobzódnak a bacilusok meg a kémiai vegyjelek. Meg az, hogy nagyapáik is azt itták, még nem biztosíték a víz egészséges voltára, lévén a káros anyagok felhalmozódásának vizsgálata csak az újkori orvostudomány tárgya. Na de, ha a (laboratóriumban) kiváló minőségű vízből nincs gusztusuk inni, akkor mit végeztünk el a beruházással? Remélem, a hortobágyiaknak őszre tényleg jó vizük lesz. De akad település, ahol a „jól sikerült” javítóprogram kapcsán valaki végül kibökte: nincs mit tenni, a mérnökök rossz technológiát választottak a tisztításra. Szóval nagyon sok pénzből máshogy rossz a víz. Nem úsztuk meg a magyaros (vagy inkább közép-európaias) megvalósítást.
- Szőke Tímea -
[related-post post_id="3550879"]