Helyi közélet

2017.07.11. 15:13

Lerakták az M4 autópálya Berettyóújfalu-Nagykereki országhatár közötti szakaszának alapkövét

Berettyóújfalu - A beruházástól az érintett területeken a gazdaság fellendülését is várják.

Berettyóújfalu - A beruházástól az érintett területeken a gazdaság fellendülését is várják.

Hajdú-bihari és a romániai bihari települések képviselőinek jelentétében kedden ünnepélyes keretek között elhelyezték az M4-es autópálya Berettyóújfalu–Nagykereki országhatár közötti szakaszának alapkövét. A közel 100 milliárdos beruházás első szakasza – 15 milliárd forintból 13 kilométer – 2019 elejére valósul meg, míg a fennmaradó 26,5 km 2020 első negyedévében készülhet el.

Történelmi jelentőségűnek nevezte a projektet Vitányi István, a Fidesz országgyűlési képviselője, mondván, ekkora egyösszegű beruházás még nem valósult meg a térségben.

– Az átadáson jelen lévő rengeteg városvezető mutatja, hogy mekkora várakozással tekintünk az építkezés elé. Ez a szakasz az M35-ös folytatása, és ha elkészül – a nemzeti összetartozást elősegítve – a Felvidéket, az anyaországot, és Erdélyt fogja összekötni. Amellett, hogy növekszik a bihari térség elérhetősége, hosszú távon anyagi haszna is lesz, ugyanis a kimutatások szerint egy autópálya megépülésekor 30 km-en belül fellendül a gazdasági élet. Egy normál útnál jóval tempósabban lehet majd rajta haladni, és mivel elkerüli a településeket, így a jövőben kevesebb szennyezésnek lesznek kitéve a környékbeli helységek lakói – mondta el a honatya.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában