Helyi közélet

2017.07.19. 07:17

Indul a buli: négy napig szól a Campus Fesztivál!

Debrecen - Mi a közös az Intim Torna Illegálban, a Punnany Massifban, az Anna and the Barbiesban és a Fish!-ben? Ők mind fellépnek a Campus Fesztivál mai, 0. napján a Nagyerdőn. 14 órakor hivatalosan is kinyit Dunán innen az ország legnagyobb zenei fesztiválja.

Debrecen - Mi a közös az Intim Torna Illegálban, a Punnany Massifban, az Anna and the Barbiesban és a Fish!-ben? Ők mind fellépnek a Campus Fesztivál mai, 0. napján a Nagyerdőn. 14 órakor hivatalosan is kinyit Dunán innen az ország legnagyobb zenei fesztiválja.

  • Százezren ébredtek egy rég várt napra: megkezdődött a Campus Fesztivál. A szervezők összesen ennyi látogatóra számítanak idén.
  • Tíz évvel ezelőtt 27 ezren szórakoztak a Vekeri-tó partján a campusozók, mára az ország egyik legnagyobb szabadtéri zenei rendezvényévé vált, és nemzetközi elismeréssel is büszkélkedhet. A stadion környékén minőségi infrastruktúrájú, az időjárásnak kevésbé kiszolgáltatott otthonra lelt.
  • A jubileumon 17 helyszínen 500-nál is több program közül válogathatnak a vendégek vasárnapig.
  • A hazajutásban a DKV éjszakai járatai segítenek, de biciklivel is érdemes menni. A Nagyerdei körút Ady Endre és Pallagi út közötti szakaszát lezárták, itt a Campus ideje alatt nem lehet közlekedni.
  • Akár százezer látogatót is vonzhat az idei, az előrejelzések szerint napsütéses, igazi nyári fesztivál, melynek Pallagi úti bejáratát, valamint jegybeváltó és -értékesítő pontjait ma 14 órától nyitják meg. Érdemes tudni, hogy ha már megvan a karszalag, akkor ki- és belépésre az állatkert felől eső, új bejáratot is használhatják a vendégek.

    Erős nyitás

    A 17 helyszínen négy napon át több mint 400 program várja a campusozókat: a csöndesebb beszélgetős, kulturális rendezvényeken át a gyermekprogramokig minden generáció talál magának kikapcsolódást. A Campus Fesztiválon minden nap „erősnek” ígérkezik: csütörtök este a Tankcsapda koncertje csábítja tombolásra a közönséget, pénteken pedig az atombiztos fesztiválzenekar, a The Prodigy lép színpadra, míg szombaton a Seven years című dalával rögtön világsztárrá emelkedő Lukas Graham koncertezik.

    A fesztivál helyszíne kedden napközben | Fotó: Molnár Péter

    A fesztiválozók kényelmét bőséges gasztronómiai kínálat várja a Nagyerdei Stadionnál, fizetni a helyszínen váltott fesztiválkártyával vagy pay passos bankkártyával lehet a Campus-univerzumon belül.

    A DKV-nak köszönhetően a hazajutás éjszaka is könnyen megoldható, a fesztiváljáratok lefedik a városrészeket, még Józsára is kiviszik az utasokat. A Pallagi út felől azonban legalább ezer kerékpár számára őrzött tárolót is kialakítottak a szervezők.

    HBN


    Igényes és hangulatos

    Tavaly óta ismét fejlődött a fesztiválhelyszín. Két nagyszínpad lesz, és tágasabbra tervezték az „egyes számút”. A hazai fesztiválzenekarok csaknem hiánytalanul felsorakoztak a fellépők listáján, de számos feltörekvő együttest is megismerhetünk szerdától vasárnapig a Nagyerdőn. A nulladik napon a Zaporozsec nyit és a Punanny Massif zár az OTP Junior Nagyszínpadon.


    Bővebb információ a www.campusfesztival.hu oldalon, illetve a Campus Fesztivál hivatalos Facebook-oldalán olvasható, de érdemes a Campus 2017 nevű alkalmazást is telepíteni a telefonokra.


    [related-post post_id="3554370"]

    [related-post post_id="3553829"]

    [related-post post_id="3553902"]

    [related-post post_id="3553718"]

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában