Helyi közélet

2017.07.19. 14:13

Hazai ízekkel ostromolják a piacot Nádudvaron

Nádudvar - Néhány éve a cég jövője is kérdéses volt, ma viszont már a holnapra tekintenek előre.

Nádudvar - Néhány éve a cég jövője is kérdéses volt, ma viszont már a holnapra tekintenek előre.

A „Nagyvállalati beruházási támogatási program” keretében a nemzetgazdasági tárca 554 millió forinttal támogatta a Nádudvari Élelmiszer Kft. 1,1 milliárd forintos beruházását, melynek révén bővítették a húskészítménygyártó üzemüket, hűtőtárolót alakítottak ki, valamint a mirelitüzemet is fejlesztették. Az erről szóló támogatási okiratot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át szerdán Volosinovszki János ügyvezető igazgatónak.

Fotó: Matey István

Megérdemelt segítség

„A magyar gazdaságban felnőttek olyan cégek, amelyek nagyságrendjük miatt nem, vagy csak nehezen tudnak hozzájutni uniós fejlesztési forrásokhoz, három éve nekik próbálunk segíteni a tárca által létrehozott támogatási programmal. Ma már nem úgy van, hogy a nagy hal megeszi a kicsit, hanem a gyors hal eszi meg a lassút. A nádudvariak a mostani fejlesztéssel gyorsan reagáltak valós piaci igényekre, ezért az elképzelésüket mi is támogatandónak ítéltük” – mondta a miniszter. Kovács Lajos, a Nagisz Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint négy éve még azt gondolták, hogy őrültség ezt a vonalat a multik szorításában erőltetni, de vállalták a kockázatot, és bejött.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában