Helyi közélet

2017.07.08. 10:44

Elsőbbségadást elmulasztók okoztak baleseteket Hajdú-Biharban

Hajdú-Bihar - Több közlekedési baleset is történt az elmúlt 24 órában a megyében.

Hajdú-Bihar - Több közlekedési baleset is történt az elmúlt 24 órában a megyében.

Egy férfi közlekedett az általa vezetett Suzuki típusú gépjárművel 2017. július 7-én 11 óra 30 perc körül Komádiban a Furtai úton. A Fő utca kereszteződéséhez érve a jelzőtábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget a tőle jobbról a kerékpárúton kerékpárral szabályosan közlekedő 14 éves helyi fiúnak, melynek következtében összeütköztek. A baleset során a 14 éves fiú könnyű sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság vizsgálja.

Egy 38 éves férfi motorkerékpárral közlekedett 2017. július 7-én 14 óra 10 perc körül Debrecenben a Faraktár utcán a Vámospércsi út felől a Hajnal utca irányába a külső forgalmi sávban. A Faraktár utca 14. szám elé megérkezve a belső, egyenesen haladó forgalmi sávban álló kocsisor alakult ki, ahonnan neki balról a járművek takarásából egy 14 éves gyalogos elé lépett. A baleset következtében a gyalogos, valamint a motorkerékpár vezetője és utasa könnyű sérüléseket szenvedtek. Az eset körülményeit a Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja.

Egy 47 éves férfi közlekedett 2017. július 7-én 16 óra körül egy Yamaha típusú segédmotoros-kerékpárral Debrecenben a Sarkadi Imre utcán, amikor a Szűcs utca kereszteződésénél a kihelyezett jelzőtábla hatályát figyelmen kívül hagyva nem biztosított elsőbbséget és neki ütközött egy személygépkocsinak. A baleset következtében az elsődleges orvosi vélemény alapján a 47 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit a Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja.

Fotó: police.hu

Egy 39 éves férfi Volkswagen típusú személygépkocsival közlekedett 2017. július 7-én 16 óra 38 perc körül Hajdúböszörményben a Mátyás király körúton, amikor a Hadházi utca kereszteződéséhez érve a kihelyezett jelzőtábla hatályát figyelmen kívül hagyva nem biztosított elhaladási elsőbbséget és neki ütközött egy kerékpárosnak, aki a baleset következtében könnyű sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Egy 32 éves férfi MZ típusú motorkerékpárral közlekedett Hajdúböszörményben 2017. július 7-én 14 óra 40 perc körül a Szilágyi körúton amikor egy előtte vele azonos irányban haladó, majd forgalmi okból megálló személygépkocsinak nekiütközött. A baleset következtében az elsődleges orvosi vélemények alapján a motorkerékpárt vezető férfi könnyű sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Egy 31 éves férfi 2017. július 7-én 17 óra 5 perc körül BMW típusú személygépjárművel közlekedett Berettyóújfaluban a Kálvin téren, amikor sebességét nem a kanyarodás ívének megfelelően választotta meg, melynek következtében a járműve vezetése feletti uralmát elvesztette és az úttestről jobbra lehaladva egy villanyoszlopnak ütközött. A baleset következtében az autó vezetője könnyű sérüléseket szenvedett. A 31 éves férfinél alkalmazott alkohol szonda pozitív értéket mutatott, így a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság ittas vezetés vétség miatt indított eljárást a járművezetővel szemben.

Egy férfi személygépjárművel közlekedett 2017. július 7-én 20 óra 50 perckor az M 35-ös autópálya 35-ös kilométerszelvényében Budapest irányába,, amikor előzési szándékkal járművével áttért a belső forgalmi sávba azonban az autó megcsúszott, mely következtében lesodródott az úttestről és az autópálya mellett lévő csapadékelvezető árok túlsó oldalán állt meg. A mögötte haladó autó vezetője ezt észlelve fékezett, mely következtében elvesztette uralmát járműve felett és az úttestről lehaladva többszöri átfordulást követően a tetejére fordulva az árokban állt meg. A balesetben a vétlen autó vezetője az elsődleges orvosi vélemények alapján könnyű sérülést szenvedett.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában