Helyi közélet

2017.07.20. 13:14

Ellepik a Campust a „patkányok” ma este

Debrecen - A Paddy and the Rats vérbő kocsmarockjára csütörtök este 23.15-től táncolhatunk.

Debrecen - A Paddy and the Rats vérbő kocsmarockjára csütörtök este 23.15-től táncolhatunk.

Bár sokan „ír kocsmazeneként” aposztrofálják a Paddy and the Rats muzsikáját, azért a banda rajongói tudják, sokkal több stílust magába foglaló műfajról van szó. A hatosfogattól ugyanis nem áll távol a punkrock, a polka, de még az orosz- és a cigányzene egyes pillanatai sem.

A miskolci zenekart hárman alapították meg 2008-ban: Paddy O’Reilly (dalszerző, énekes), Vince Murphy (basszusgitár) és Joey MacOnkay (elektromos gitár). Nem sokkal később jelent meg a fedélzeten a dobos Seamus ­Connelly (dob), a harmonikás Sonny Sullivan és Sam McKenzie, aki hegedűn, ír sípon, skót dudán és mandolinon játszik.

A debütáló albumukat 2010-ben adták ki Rats on Board címmel, ami rögtön nagy siker lett, nem csak hazánkban, hanem külföldön is. Ekkor Paddyék voltak a legtöbbet letöltött magyar zenekar az iTunes-on. Ezzel a lendülettel mindössze egyetlen esztendőt kellett várni a következő dalcsokorra, melynek címe: Hymns For Bastards, majd rögtön rá egy évre megszületett a Tales From The Docks.

Zene, tánc, tombola

Addigra már masszív rajongótábort gyűjtöttek maguk köré és sok fesztiválon megfordultak határon innen és túl is, nem hanyagolva persze a bensőséges hangulatú klubturnékat sem. Két évvel ezelőtt a Lonely Hearts’ Boulevarddal jöttek ki, míg idén újabb lemezt vezettek elő, Riot City Outlaws címmel.

Legutóbb májusban fordultak meg Debrecenben, ahol ugyancsak sokan kedvelik őket, erről újabb bizonyosságot kaphatunk csütörtökön este a Campus Fesztivál Captain Morgan Arénájában 23 óra 15 perctől. Borítékolható, hogy olyan fergeteges kocsmafílinget varázsolnak majd a sátorba a „patkányok”, hogy leszakad a plafon!

HBN–TN


[related-post post_id="3556942"]

[related-post post_id="3555951"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában