Helyi közélet

2017.07.17. 18:25

Eledelt adagoló automatát állítottak fel a debreceni állatkertben

Debrecen - Európában is egyedülálló, hogy megújuló energiával üzemel a „zoocsemege”.

Debrecen - Európában is egyedülálló, hogy megújuló energiával üzemel a „zoocsemege”.

Az állatkert állatsimogatójánál üzembe helyezett automata egyik nagy előnye, hogy a vendégek ellenőrzött takarmánnyal tudják etetni az állatkert lakóit. A nagyjából 150 ezer forintba került automata kimondottan pellet formájú takarmány kiadagolására fejlesztették.

A takarmányt – kivéve a lovakét – az állatkert házon belül állítja elő. A „zoocsemegén” elhelyezett napelemek egy akkumulátort töltenek, amely rossz idő esetén is ellátja a gép energiaigényét. A gép érme és bankjegy elfogadása mellett Pay-pass terminálján keresztül bankkártyát is tud kezelni.

Az átadón dr. Nagy Gergely Sándor, a Nagyerdei Kultúrpark ügyvezetője arról beszélt, hogy a mai modern állatkertek küldetésükből adódó egyik feladata az innovatív és környezettudatos technológiai megoldások alkalmazása és megismertetése látogatóikkal.

Nem csak idehaza kuriózum

– A modern állatkertek alapvető feladata, hogy ne csak zöldeknek látszanak. Ez azt jelenti, hogy minden olyan technológia, amit használunk, igyekszik megújuló erőforrásokon nyugodni, illetve a környezettudatosság szellemében megvalósulni. Magyarország első természetvédelmi területeként alapvető feladatunk, hogy ennek szellemében dolgozzunk.

HBN–MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában