Helyi közélet

2017.07.19. 13:29

Egyre többen üdülnének a Tiszántúlon

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Idén reneszánszukat élik az üdülőépítések, elsősorban a Tiszántúli területek törnek rohamosan előre.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Idén reneszánszukat élik az üdülőépítések, elsősorban a Tiszántúli területek törnek rohamosan előre.

A magyarok új kedvencei a korábban is népszerű Hajdúszoboszló és Tisza-tó mellett a Kőrös-menti kisvárosok – derül ki az OTP Ingatlanpont elemzéséből. Mivel a települések ingatlanárai messze elmaradnak a nagyvárosokétól, egyre növekszik irántuk az érdeklődés. Ráadásul még nem váltak túlzsúfolt turistaparadicsommá. A Kőrösök mentén Gyomaendrődön, Gyulán és Szanazug területén akár már hárommillió forintért lehet találni eladó nyaralót. Ennél drágábban, de még messze nem a nagytavakhoz mérhető áron, tízmillió forinttól kezdődően lehet üdülőingatlanhoz jutni Orosházán, Gyopárosfürdőn és Szarvas környékén. Akinek pedig nagyobb keret áll rendelkezésére, a Tisza-tó vidékén, vagy Hajdúszoboszlón találhat magának ideális házat, úgy 15 millió forinttól kezdődően.

Az ingatlanvásárlásánál a legfőbb szempont a fürdőhely közelsége. A víkendházak hosszú távú befektetésnek is ideálisak, mert az érintett területeken folyamatosan nőnek az ingatlanárak, ráadásul a szezonban folyamatosan kiadható az üdülő. Minimális a fenntartása: évente 50-100 ezer forint a rezsi. A térség további előnye, hogy felfutóban van a horgászturizmus is. Egyre több a külföldi befektető: a Kőrösöknél szerb és román nemzetiségű befektetők építenek; a drágább üdülőövezetekben az oroszok, illetve ukránok.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában