Helyi közélet

2017.07.22. 14:04

Campus: közel a vég, de előtte még elszabadul a Wyrfarkas

Debrecen - Tobe visszatérésével ismét teljes felállásban háborítja a csendet a lokistákkal fűszerezett debreceni zenekar, amelynek tagjait a Campus Fesztivál apropóján sikerült elcsípnünk egy könnyed beszélgetésre.

Debrecen - Tobe visszatérésével ismét teljes felállásban háborítja a csendet a lokistákkal fűszerezett debreceni zenekar, amelynek tagjait a Campus Fesztivál apropóján sikerült elcsípnünk egy könnyed beszélgetésre.

Szombat este ismét felüvölt a Wyrfarkas a Nagyerdőn, a Dombi Tibor, Sándor Tamás, Balogh Miklós Péter, Kovács Balázs és Tamás Nándor alkotta ötösfogat negyed tíztől lép színpadra a Campus Fesztiválon. A wyrek jóideje nem hallattak magukról, ezért úgy döntöttünk, hogy kötelező nyári fesztiválkoncertjük előtt szétnézünk a zenekar háza táján.

Mikor hallhatunk friss szerzeményeket tőletek? Készültök valamiféle újdonsággal?

Tamás Nándor: Tavaly nyárra ígértem! Viccet félretéve, természetesen íródnak az új dalok, négy már meg is született, de egyelőre egyik sincs rögzítve. Év végére szeretnénk befejezni őket. Azért készülnek ilyen lassan a nóták, mert roppant komplexek. :)

Dombi Tibor: Tulajdonképpen a munka felénél járunk, jó lenne, ha decemberben már hallhatná a friss dalokat a közönség, de azt tegyük hozzá, hogy ezt már tavaly decemberben is terveztük...

Hogyan zajlik egy új dal születése? Ki írja a szövegeket, és ki komponálja a dallamot?

Sándor Tamás: Általában úgy kezdődik az alkotómunka, hogy Balázs hoz egy témát, Nándi megírja hozzá a szöveget, Golyó (Balogh Miklós Péter - a szerk.) pedig megspékeli.

Tamás Nándor: Valóban ez a bevált folyamat, de azt meg kell jegyezni, hogy leginkább csapatmunka zajlik. A két gitáros hozza a témát, amihez aztán én írok szöveget, de a munka oroszlánrészét mégiscsak közösen végezzük.

Dombi Tibor: Én a dob kapcsán próbálok néha belenyúlni, változtatni kicsit, de aztán mindig visszatérünk az eredeti verzióhoz.

Tobe, milyen volt több hónapnyi kihagyás után visszatérni?

Sándor Tamás: Úgy tűnik, pótolhatatlan vagyok, a távollétemben nem nagyon volt fellépésük. Vártam, hogy születik valami új dolog, amíg nem vagyok, de nélkülem semmit nem tudtak elérni.

Tamás Nándor: Olyat is mondjunk, ami igaz! Őszintén szólva gondoltuk, hogy Kozármisleny pályaedzője 2023-ban már nem Tobe lesz. Ez a szakma keveseknek adatik meg úgy, mint Sir Alex Fergusonnak, bíztunk benne, hogy mihamarabb kiegészül a zenekar. Úgy voltunk vele, hogy a Wyfarkas basszusgitárosa továbbra is Sándor Tamás marad, legfeljebb időnként valahogy pótolnunk kell a hiányát. Egyébként összesen egy koncertet adtunk ebben az időszakban, és akkor úgymond "házon belül" megoldottuk a helyzetet.

Annyi bizonyos, hogy szombaton felléptek a Campuson. Terveztek egyéb fellépést a közeljövőben?

Tamás Nándor: Mostanában keveset mutatkoztunk a közönség előtt, úgyhogy ősszel szeretnénk a megszokottnál több koncertet bevállalni. A Roncsbárban mindenképp színpadra lépünk, és szervezés alatt áll egy püspökladányi buli is. Most, hogy "rendeződtek a sorok" igyekszünk kicsit felpörögni.

Honnan ered a Wyrfarkas név? Veszélyben vagyunk netán, ha teliholdkor játszotok?

Dombi Tibor: Fejes Tomi, a Tankcsapda dobosa hívta mindig így az első sorban csápoló fekete ruhás, hosszú hajú embereket, innen jutott eszembe, hogy lehetne ez a zenekar neve, a többiek pedig rábólintottak, nem akadt jobb ötlet.

Tamás Nándor: Azért tettük bele az ipszilont, meg a dupla vét, hogy a külföldi piacra is be tudjunk majd törni. Egyébként érdekes, hogy időnként mindenféle néven szólítanak minket, csak úgy nem, hogy Wyrfarkas. Az már teljesen megszokott dolog, ha "levérfarkasoznak" minket.

Mi a legemlékezetesebb campusos élményetek?

Dombi Tibor: Nekem még a vekeri tavi fesztivál, amikor életemben másodjára doboltam a színpadon. A koncert után pakolás közben odajött az utánunk következő zenekar, és nekem csak annyit mondtak, hogy "nem baj".

Sándor Tamás: Volt egy izzasztó fellépésünk, amit nehezen felejtek. Négy órától játszottunk, nappal szemben, és annyira meleg volt, hogy megolvadt a tornacipőm talpa.

Tamás Nándor: Négy évvel ezelőtt is rekkenő hőségben játszottunk, délután 3-kor volt a koncert, ráadásul zárt kapuk mögött, szóval úgy léptünk fel a Campuson, hogy még el sem kezdődött.

Dombi Tibor: Tényleg így történt, valamiért nem tudták kinyitni a kapukat, nekünk pedig papíron már játszani kellett.

Kovács Balázs: A főtéren vártuk az eredményhirdetést, amikor megtudtam, hogy felvettek egyetemre, és a Campus is épp aznap kezdődött. Tömve volt a villamos, mindenki indult fesztiválozni. Amikor kiértünk, jött egy hatalmas vihar, a Republic pedig ezzel kezdett a színpadon: "Látod, hogy milyen szép felettünk az ég..."

- HAON -


[related-post post_id="3558933"]

[related-post post_id="3558893"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában