Helyi közélet

2017.06.15. 19:37

Személyre szabott programmal készülnek Hajdú-Biharban

Hajdú-Bihar - A tehetséges fiatalok is bemutatkozhatnak a Nyári Ifjúsági Fesztiválon.

Hajdú-Bihar - A tehetséges fiatalok is bemutatkozhatnak a Nyári Ifjúsági Fesztiválon.

Idén már tizenötödik alkalommal szervezi meg a Nyári Ifjúsági Fesztivált a Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége és a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület június 8-a és június 24-e között olyan helyszíneken, ahol aktív diákönkormányzatok vannak. Czibere Éva a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület programkoordinátor elmondta, fontosnak tartják, hogy a programokat a diákok szervezzék meg, amelyek ezáltal a város lakosságának igényeihez igazodnak.

Jövőre több helyen…

– A programok minden helyszínen változnak, attól függően, hogy az általános- vagy a középiskolai diákok a célközönség. A cél azonban mindig ugyanaz, szeretnénk, ha a tehetséges fiatalok megmutathatnák, hogy mit tudnak. Hajdúnánáson a fiatalabb korosztálynak készültünk, volt kézműves foglalkozás, arcfestés, számos kulturális műsor, néptánc, mazsorett műsor. Ezzel szemben Berettyóújfaluban a sport volt a középpontban, ott a labdarúgókupa volt a nap fénypontja – tájékoztatott Czibere Éva. Hozzátette, az érdeklődés általában annak függvényében alakul, hogy hol szervezik meg az eseményt. Elmondta, az iskolában megrendezett programokon több diák vesz részt, míg a városnapi ünneplésekhez csatlakozva már nincs annyi érdeklődő.

Idén Debrecen mellett Hajdúdorogon, Hajdúnánáson, Püspökladányban, Berettyóújfaluban, Balmazújvárosban, Hajdúböszörményben, Hajdúszoboszlón és Derecskén rendezték és rendezik meg a fesztivált, ám a szervezők szeretnék, ha a jövőben még több településen jelen lehetnének.

HBN–BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában