Helyi közélet

2017.06.19. 14:45

Salakmotoros egyéni magyar bajnokság: a sikerek ellenére senki sem elégedett

Debrecen - Tabaka még nem szokott össze az új blokkal, Adorján pedig csak a végére lendült bele.

Debrecen - Tabaka még nem szokott össze az új blokkal, Adorján pedig csak a végére lendült bele.

Teljes hazai sikerrel zárult a salakmotoros egyéni magyar bajnokság második, cívisvárosi fordulója, a dobogóra csakis a Debrecen Speedway SE versenyzői állhattak fel. A végső győzelmet Tabaka József szerezte meg, aki nem talált legyőzőre a viadalon, a második helyet Benkő Roland érdemelte ki, míg a nagy visszatérő, Adorján Zoltán a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

Változtatni kellett

Bármilyen furcsa, a veretlen Tabaka nem volt önfeledten boldog a vasárnapi teljesítménye után. – Valamennyi futamomat megnyertem, ezért sokak számára sima versenynek tűnhetett, de egyáltalán nem így volt, rengeteget kellett dolgoznunk a sikerért. A történet szerdáig nyúlik vissza, ekkor próbáltam ki a két új blokkomat. Sajnos nem igazán sikerült megtalálnom az ideális beállításokat, ezért nagyon el voltam keseredve. Ezután szinte napi telefon kapcsolatban voltam a Dániában dolgozó Baráth Luigival, próbáltuk kihozni a maximumot az erőforrásokból. Mindennek ellenére a bajnoki elején is lassúnak éreztem a motort. Majd jött a 3. futamom, amikor Magosival kellett megmérkőznöm, ekkor változtattunk a beállításokon. Úgy tűnt, hiába, mert három körig nem igazán tudtam megközelíteni Norbit, utána viszont rátaláltam egy olyan ívre, ahol felgyorsultam, s végül a célegyenesben megelőztem a vetélytársamat. Szerencsére ezután már nem voltak gondok, lényegében rajt-cél győzelmeket arattam. Ám nem lehetek maradéktalanul elégedett, mert még össze kell szoknom az új blokkokkal, hogy a lehető legtöbbet kihozzam belőlük – elevenítette fel a bajnoki részleteit Tabaka, aki ezzel a győzelemmel átvette a vezetést a tabellán, s két ponttal megelőzte Magosit.

Tabaka József (elöl) debreceni győzelmével átvette a vezetést a bajnokságban | Fotó: Derencsényi István

– A bajnokság utolsó fordulóját Gyulán rendezik, ahol Norbi hazai pályán motorozik, ráadásul nagyon jól megy neki a fürdővárosi oválon.

Két ponttal vezetek, de ez nem olyan óriási előny, hogy megnyugodhatnék. A versenyig még van egy hónap, reményeim szerint a legjobb formában állhatok a startszalaghoz a döntőben

– nyilatkozta a Naplónak a debreceni vaspapucsos.

Izgalom, adrenalin, (fél)siker

A magyar salaksport élő legendája, Adorján Zoltán több éves kihagyás után, 55 esztendősen ült újra motorra tétversenyen. – Amit kerestem ebben a „visszatérés projektben”, azt megkaptam, volt izgalom és adrenalin bőven. De ha őszinte akarok lenni, nem vagyok maradéktalanul elégedett. A szombati esőzések miatt a pálya megváltozott ahhoz képest, amin edzeni szoktunk, így kikerültem a komfortzónámból, s ez megzavart. Igazából a végére lendültem bele, mire összekaptam magam, már elment a verseny fele. Fizikálisan nem voltak gondjaim, a motorok beállításával viszont igen. Az elődöntőben és a fináléban már sokkal közelebb voltunk a jóhoz, mint a viadal korábbi szakaszában. A verseny előtt persze győzni szerettem volna, de reálisan nézve a vasárnapi teljesítményeket, talán a második hely lett volna elérhető számomra. Le a kalappal Tabaka Józsi előtt, nagyon jól versenyzett! – fogalmazott a Bajnok, aki csupa pozitív visszajelzéssel gazdagodott az erőpróbát követően.

– Rengeteg telefonhívást és üzenetet kaptam, amelyek egytől egyig gratulációk voltak, egyetlen negatív hozzászólás sem érkezett. Tudom, sokan szerették volna látni, hogy megnyerem a versenyt, de most ennyire futotta tőlem. Ám nem dőlt össze a világ, sőt nagyon jó érzés volt a dobogón állni. Ám biztos vagyok benne, hogy ettől tudok sokkal jobb produkciót is nyújtani! Az biztos, hogy nem állok le sem a fizikai, sem a motoros edzésekkel, de az még a jövő titka, hogy versenyzem-e még – hagyta nyitva a sok szurkolót foglalkoztató kérdést Adorján Zoltán.

HBN-Boros Norbert


Szépszámú közönség volt kíváncsi az egyéni ob-ra és a Bajnok visszatérésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában