Helyi közélet

2017.06.23. 18:18

Nem csak tűzimádók figyelmébe – parádés táncéj Debrecenben

Debrecen - Szombaton 15 órakor veszi kezdetét a XVIII. Tűztánc Ifjúsági Táncfesztivál a Süveg utcán.

Debrecen - Szombaton 15 órakor veszi kezdetét a XVIII. Tűztánc Ifjúsági Táncfesztivál a Süveg utcán.

A Csapókerti Közösségi Ház és a Főnix Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttes rendezvénye a szórakoztatáson túl a magyar népi kultúra értékeinek megőrzése, bemutatása, valamint a nyári napfordulóhoz kapcsolódó hagyományok újjáfogalmazása, megünneplése. Ez utóbbit szolgálja a 22 órai tűzzsonglőr előadást követő tűzgyújtás, a tűz körüli tánc és a tűzugrás. Előtte is a mozgásé a főszerep, hiszen 12 néptáncegyüttes ropja, nem csak helyiek, hiszen Romániából is Szerbiából is érkeznek fellépők. A zenéről a Csapókerti Pávakör mellett a nagyváradi Csillagocska zenekar és a szintén a szomszédból érkező Zerkula gondoskodik.

19 órától a Kuckó Művésztanya műsorát szintén megtekinthetik az érdeklődők.

A fesztivál zavartalan lebonyolítása érdekében szombaton 8 órától éjfélig nem lehet gépjárművel áthajtani a Süveg utca – Mátyás király utca – Gábor Áron utca közötti szakaszon. Átmenő forgalomra a Süveg utcával párhuzamos Kurucz utcát lehet használni.

- HBN -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában