Helyi közélet

2017.06.09. 15:01

Küldjön hírt! - Művészetpártoló díjat kapott Egri László

Hajdúszoboszló - A kitüntetést a Hajdúságban élő költő és író 2017 júniusában Székesfehérváron vehette át.

Hajdúszoboszló - A kitüntetést a Hajdúságban élő költő és író 2017 júniusában Székesfehérváron vehette át.

Az elismerést szerteágazó művészetpártoló tevékenységéért kapta, amely többek között magában foglalja irodalmi pályázatok lebonyolítását, kulturális rendezvények szervezését, az irodalom népszerűsítését és fiatal szerzők támogatását.

A kitüntetett szerző Nyírbátor város szülötte, napjainkban Hajdúszoboszlón él és alkot. Gyermekéveit Pócspetriben töltötte. 2012-ben a Debreceni Egyetemen szerzett diplomát.

Eddig megjelent szépirodalmi könyvei országos irodalmi sikerlistákat vezettek. Számos tudományos tanulmánya és recenziója jelent már meg. 2013-ban Év Felfedezettje kitüntetést vehetett át, 2014-ben a Legbefolyásosabb fiatal írók TOP 10-es listájára delegálták, 2016-ban pedig Fiatal Költők Kulturális Követe elismerő címet kapott. Több művészeti kiállítás fűződik a nevéhez. Dedikált könyvritkaságok gyűjtésével is foglalkozik. Több hazai és külföldi városban (Marosvásárhely, Kassa, Kolozsvár) rendeztek felolvasóesteket munkáiból.

Egri László az országos Kortárs Költő Liga irodalmi szervezet elnöke, a Polikróm kulturális folyóirat alapító-főszerkesztője, a Cédrus-díj alapító-kurátora és a Lapra magyar! könyvgyűjtő akciósorozat kezdeményezője. Művészeti tevékenysége mellett pedagógusi munkát is végez, egy hajdúszoboszlói középiskola igazgatóhelyettese - hívta fel a figyelmünket egyik olvasónk a költő, író sikereire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában