Helyi közélet

2017.06.15. 12:49

Fotók: Sehol máshol nincsenek ilyen villamosok, csak Debrecenben

Debrecen - Húsz évvel ezelőtt állították forgalomba a KCSV 6-osokat, melyek a világon csak Debrecenben közlekednek, és máig üzemképesek.

Debrecen - Húsz évvel ezelőtt állították forgalomba a KCSV 6-osokat, melyek a világon csak Debrecenben közlekednek, és máig üzemképesek.

A próbajáratot a fővárosban tartották debreceni villamosvezetőkkel (itt a Nyugati pályaudvar előtt megy el éppen az akkor még szinte végig üvegezett elejű prototípus)

A készülő Közúti Csuklós Villamosok (KCSV 6-osok) a Ganz Hunslet Vajda Péter utcai gyártó csarnokában, ahol a DKV dolgozói is részt vettek az összeszerelésükben

A 11-ből az utolsó jármű tart hazafelé Budapest utcáin

A felirat árulkodó, az 1994-ben elkészült első járművet Miskolcon is tesztelték 10 napig, mert akkor még a borsodi megyeszékhelyre is KCSV-ket szerettek volna vásárolni (mögötte egy a 10 később összeszereltből)

Már „hadrendbe” állva az Aranybika előtti megállóban az azóta is utolsó magyar fejlesztésű villamos

Lotz Károly, az akkori közlekedési miniszter a Bem téren megrendezett hivatalos átadáson 1997. május

25-én, mögötte Baja Ferenc, környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter, valamint Hevessy József a város 2005-ben elhunyt akkori polgármestere

Fotók: Gara Kálmán gyűjteményéből

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában