Helyi közélet

2017.06.07. 13:07

Elkezdődött a Dobozi Kispiac felújítása

Debrecen - A területet teljesen befedik, a két végét üvegportálokkal zárják le.

Debrecen - A területet teljesen befedik, a két végét üvegportálokkal zárják le.

A kivitelező május végén hozzálátott a Dobozi Kispiac felújításához – jelentette be a helyszínen, a Víztorony utcán Papp László polgármester. Elmondta: egyelőre a tető visszabontását és a felül világító ablakok kiemelést kezdték el. A modernizálás végére az egész piaci területét befedik, új tetővilágító ablakokat építenek be, a bejáratokat üvegportálokkal zárják le. Az új burkolatra formatervezett asztalokat helyeznek ki. A megújult fényesudvari kispiacot ez év decemberében kell átadni. Az építkezés idejére a piacot kiköltöztették az árkádok alól a Víztorony utcára.

Nehéz volt megegyezni

A modernizálás több mint 200 millió forintba kerül, melyből 133 millió pályázati forrás, a többi a város saját pénze.

Olyan megoldást akartunk alkalmazni, amely minden igényt kielégít, esztétikus és funkcionálisan is jó megoldást tud kínálni mind az árusoknak, mind a vevőknek

– fogalmazott a polgármester.

A beruházás megkezdésének elhúzódásáról Papp László azt mondta, hogy mivel a szóban forgó terület jelentős részben magántulajdon, nagyon nehéz volt minden érdekelt féllel, például a társasházzal, az üzletekkel, a patikával megegyezni.

A közbiztonság is javulhat

Pósán László fideszes országgyűlési képviselő arra emlékeztetett, hogy az ott lakóknak régi vágya ennek a piacnak a modernizálása. – Amennyiben a lakótelep ezen része megújul, jelentősen javulhat az itt élők hangulata – fogalmazott.

Forrás: Polgármesteri Hivatal

Nagy Sándor, a körzet fideszes önkormányzati képviselője azzal egészítette ki az elhangzottakat, hogy a fényesudvari park a város egyik legszebb közterülete. Nem lehetett tovább halogatni a piac rendbehozását, mert már tarthatatlanok voltak a viszonyok – vélte. Szerinte a felújítás után nemcsak a terület szépül meg, hanem az éjszakai kivilágításnak és a térfigyelő kameráknak köszönhetően a közbiztonság is javulhat.

HBN-OCs


Szépülő rendelő

Papp László polgármester kiemelte, hogy a beruházás során nemcsak a piac, hanem az Új Főnix Terv keretében az ottani orvosi rendelő is megújul novemberre. Három rendelő jön létre, betegfektető szobával, szociális helyiséggel és betegvárókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában