2017.06.02. 14:08
A nap receptje: sonkás makaróni
Debrecen, Magyarhomorog, Miskolc, Nyíregyháza - Ez egyik legegyszerűbb tésztaétel, aminek ezúttal a torma ad némi csavart.
Debrecen, Magyarhomorog, Miskolc, Nyíregyháza - Ez egyik legegyszerűbb tésztaétel, aminek ezúttal a torma ad némi csavart.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Feltesszük a makarónit főni. Ezalatt a vajból, a lisztből és a tejből besamelmártást készítünk. Felolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a lisztet, 2 percig kevergetve főzzük a vajas-lisztes keveréket. A lángot takarékra állítjuk, és lassan, kézi habverővel folyamatosan kevergetve beleöntjük a tejet. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A tűzről levéve hozzáadjuk a tormakrémet, sózzuk, borsozzuk. A sonkát apró kockára vágjuk. A megfőtt makarónit összekeverjük a sonkával és a tormás besamellel, kivajazott tepsibe tesszük, reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, és 200 fokon 15-20 percig sütjük.
- Faar Ida, Magyarhomorog -