Helyi közélet

2017.06.12. 13:27

A nap receptje: répatorta

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Vigyázzon, ha egyszer rászokik, többé már nem tudja elengedni.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Vigyázzon, ha egyszer rászokik, többé már nem tudja elengedni.

Hozzávalók:

  • 30 dkg rétesliszt
  • 3 db tojás
  • 1,5 dl étolaj
  • 5 ek. forró víz
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 30 dkg reszelt sárgarépa
  • 25 dkg mascarpone + porcukor
  • reszelt sárgarépa a díszítéshez
  • Elkészítés:

    A tojások sárgáját, a porcukrot, az 5 evőkanál forró vizet simára keverjük. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük. A sütőport, a vaníliacukrot és az őrölt fahéjat elkeverjük a liszttel és a reszelt sárgarépával együtt a tojássárgás masszához keverjük. Majd ebbe a masszába finoman beleforgatjuk a felvert kemény tojásfehérjehabot. A masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. Hűlni hagyjuk a tortát, majd utána kettévágva a sajtkrém kétharmadával megtöltjük. Végül a sajtkrém harmadával a tetejét kenjük meg és reszelt sárgarépával díszíthetjük, vagy akár dióval, ahogyan azzal a séf „megbolondította”.

    - Hegedűsné Aranyos Ildikó, Debrecen -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában