2017.06.12. 13:27
A nap receptje: répatorta
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Vigyázzon, ha egyszer rászokik, többé már nem tudja elengedni.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Vigyázzon, ha egyszer rászokik, többé már nem tudja elengedni.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tojások sárgáját, a porcukrot, az 5 evőkanál forró vizet simára keverjük. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük. A sütőport, a vaníliacukrot és az őrölt fahéjat elkeverjük a liszttel és a reszelt sárgarépával együtt a tojássárgás masszához keverjük. Majd ebbe a masszába finoman beleforgatjuk a felvert kemény tojásfehérjehabot. A masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. Hűlni hagyjuk a tortát, majd utána kettévágva a sajtkrém kétharmadával megtöltjük. Végül a sajtkrém harmadával a tetejét kenjük meg és reszelt sárgarépával díszíthetjük, vagy akár dióval, ahogyan azzal a séf „megbolondította”.
- Hegedűsné Aranyos Ildikó, Debrecen -