Helyi közélet

2017.06.09. 13:11

A nap receptje: meggyes krémes

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Porcukrozva tálaljuk, de készíthetünk hozzá csokiöntetet is.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Porcukrozva tálaljuk, de készíthetünk hozzá csokiöntetet is.

Hozzávalók:

  • 200 g réteslap
  • 0,5 kg meggy
  • 0,8 l tej
  • 15 dkg cukor
  • 8 db tojássárgája
  • 7 dl tejszín
  • 2 cs. vaníliacukor
  • 20 g zselatin
  • Elkészítés:

    A réteslapokat megsütjük, félretesszük hűlni. 5 dkg cukorból és 1 dl vízből cukorszirupot készítünk, amibe még melegen beletesszük a magozott meggyet, a vanília­cukrot, s puhára főzzük. Ha kész, botmixerrel pépesítjük, félretesszük kihűlni. A tejet feltesszük főni, a tojássárgát elkeverjük a megmaradt cukorral, s amikor már majdnem fő a tej, hozzáöntjük és sűrű, pudingállagúra melegítjük. Ezt is hűlni hagyjuk. A tejszínt habbá verjük, a zselatint 0,7 dl vízben melegítjük. Téglalap alakú forma aljára helyezzük az egyik réteslapot. A meggypépet a vaníliapudinggal, a zselatinnal és a felvert habbal óvatosan elkeverjük, rátesszük a réteslapra. A másik lappal lezárjuk. Hűtőben hagyjuk összeállni. Porcukrozva tálaljuk. Készíthetünk hozzá csokiöntetet is.

    - Kiss Ferenc, Debrecen -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában