2017.06.09. 13:11
A nap receptje: meggyes krémes
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Porcukrozva tálaljuk, de készíthetünk hozzá csokiöntetet is.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Porcukrozva tálaljuk, de készíthetünk hozzá csokiöntetet is.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A réteslapokat megsütjük, félretesszük hűlni. 5 dkg cukorból és 1 dl vízből cukorszirupot készítünk, amibe még melegen beletesszük a magozott meggyet, a vaníliacukrot, s puhára főzzük. Ha kész, botmixerrel pépesítjük, félretesszük kihűlni. A tejet feltesszük főni, a tojássárgát elkeverjük a megmaradt cukorral, s amikor már majdnem fő a tej, hozzáöntjük és sűrű, pudingállagúra melegítjük. Ezt is hűlni hagyjuk. A tejszínt habbá verjük, a zselatint 0,7 dl vízben melegítjük. Téglalap alakú forma aljára helyezzük az egyik réteslapot. A meggypépet a vaníliapudinggal, a zselatinnal és a felvert habbal óvatosan elkeverjük, rátesszük a réteslapra. A másik lappal lezárjuk. Hűtőben hagyjuk összeállni. Porcukrozva tálaljuk. Készíthetünk hozzá csokiöntetet is.
- Kiss Ferenc, Debrecen -