Helyi közélet

2017.06.07. 12:15

A nap receptje: kókuszvarázs

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Vaníliafagyival kínáljuk, úgy az igazi.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Vaníliafagyival kínáljuk, úgy az igazi.

Hozzávalók:

  • 40 dkg cukor
  • 4 tojássárgája
  • 5 ek. bonbonmeggylikőr
  • 0,5 kk. őrölt fahéj
  • 20 dkg kókusz­reszelék
  • Elkészítés:

    A cukrot addig főzzük 3,5 dl vízben, míg besűrűsödik. A forró szirupot lassan, folytonos kevergetés közben ráöntjük a felvert tojássárgákra, majd hozzáadjuk a likőrt, a fahéjat és végül a kókusz­reszeléket. Újból főzni kezdjük, takarékon, állandóan kevergetve, míg forrni nem kezd. Ekkor egy kb. 23-25 centiméteres tepsibe öntjük, és langyos sütőben 30 percig szárítjuk.

    Kockákra vágva tálaljuk. Ha kihűlt, vaníliafagylaltot is tehetünk a tetejére.

    - A szerkesztő ajánlata -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában