Helyi közélet

2017.06.15. 18:02

10 jópofa tény a macskákról, amit eddig nem tudtunk

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Életet mentenek, szánják az embert, mert nem tud egérre vadászni és rendkívül rossz levélkézbesítők. Íme a macskavalóság!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Életet mentenek, szánják az embert, mert nem tud egérre vadászni és rendkívül rossz levélkézbesítők. Íme a macskavalóság!

Egy Masha nevű macska egyszer megmentette egy kisbaba életét. A gyermeket a téli hidegben egy dobozba helyezve hagyták sorsára, de a hosszúszőrű cica észrevette, s hogy megóvja a kicsit a hidegtől, azonnal hozzábújt, majd hangos nyávogásával felhívta egy arra járó figyelmét.

Freddie Mercury 1985-ben kiadott egy szólóalbumot, amelyet így dedikált: "Jerrynek, a macskámnak. Ugyanakkor Tomnak, Oscarnak és Tiffanynak, és minden macskarajongónak a világon - mindenki más mehet a francba."

A Guiness Világrekordok Könyvébe már nem kerülhetnek be a világ legkövérebb macskái, illetve egyéb állatai, így akarják ugyanis elejét venni az állatok túletetés okozta szenvedésének.

Disneylandet egy éjjel macskák szállták meg, akiket végül befogadtak, mivel segítenek kordában tartani az egérállományt. Azóta saját háziállataivá váltak a vidámparknak, még oltásokat is kapnak.

A macskák azért tesznek halott állatokat az orrunk elé, mert azt gondolják béna vadászok vagyunk, és nem tudunk magunkról gondoskodni. Tulajdonképpen megajándékoznak minket.

Amikor egy cica lassan lehunyja a szemét, majd újra kinyitja, vagy egyszerűen csak rádkacsint, az azt jelenti, hogy megbízik benned és a barátjának tekint.

Egy fizikus társírójává fogadta saját macskáját egy publikáció készítése során, ugyanis egészen véletlenül a szövegben végig többesszámban fogalmazott, s utóbb már nem akarta átírni.

Sok olyan állatmenhely van, ahol nem hajlandóak Halloween idején fekete macskát örökbeadni, mert félnek, hogy az állatokat megkínozzák, vagy feláldozzák.

Belgiumban 1879-ben macskákat alkalmaztak postásnak. Nem jött be.

A legelső repülőn elhangzott rádióbeszélgetés: "Roy, gyere és fogd meg ezt az istenverte macskát!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában