Helyi közélet

2017.05.18. 12:33

Orrcsonttörés volt Tiszacsegén, de bűncselekmény nem

Tiszacsege - Egyik fél sem elégedett az egy éve tettlegességig fajult vita rendőrségi lezárásával.

Tiszacsege - Egyik fél sem elégedett az egy éve tettlegességig fajult vita rendőrségi lezárásával.

  • Szilágyi Sándor polgármester szerint egyáltalán nem úgy történt a kettőjük afférja, mint ahogyan a másik fél, Kemény István annak idején „telekürtölte” a hazai sajtót, ezért nem elégedett a rendőrségi nyomozás végeredményével.
  • Az egyeki idős gazdálkodó még inkább csalódott, mert a határozat szerint: „nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése”, azaz hiába szenvedett orrcsonttörést és sérült meg néhány bordája, a nyomozás számára kedvezőtlenül zárult.
  • Annak idején beszámoltunk róla, hogy tavaly május 13-án Tiszacsege külterületén a polgármester és az egyeki idős férfi vitája tettlegességig fajult, amiről akkor csak a súlyosabb sérüléseket szerzett gazdálkodó nyilatkozott. Most Szilágyi Sándor is elmondta az ő verzióját.
  • Tavaly szeptember óta három alkalommal szesanrettük volna megtudni, mire jutott a rendőrség a tiszacsegei polgármester, Szi­lágyi Sándor és a 80 éves egyeki gazdálkodó, Kemény István verekedési ügyében, igaz, mindkét fél azt hangsúlyozta, csak verésről lehet beszélni, ami természetesen a másik rovására írható. Mivel a Borsod megyei főkapitányságra átkerült nyomozás lezárásáról a törvényességi határidőn belül ígértek információt, végül a május 9-én kelt határozatot a polgármester küldte el szerkesztőségünkbe. Ebből kiderül, egy évvel a történtek után bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást.

    Akkor az orrcsonttörést elszenvedő idős ember azt nyilatkozta lapunknak, hogy egy halastó tulajdonlása miatti vita hevében hagyta őt helyben Szilágyi Sándor. A polgármester viszont nem akart nyilatkozni az ügy lezárásáig, utólag pedig kiderült: rendőrségi bejelentésével megelőzte Kemény Istvánt, aki feljelentette őt a Balmazújvárosi Rend­őrkapitányságon. Ezután indult meg a nyomozás, majd kizárási indítványra került át a borsodiakhoz, védekezésre korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntett és más bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

    A tanúk nélküli esetet a két fél teljesen eltérően adta elő, bár a polgármester csak most mondta el lapunknak. Eszerint a település külterületén, amelyről Kemény István állítja, korábban megvásárolta, Szilágyi Sándor viszont tulajdoni lappal igazolta, hogy még mindig a településé, az egyeki vállalkozó támadt rá egy hidraulikacsővel. Utóbbi szerint azt csak védekezésként tartotta maga elé, amikor a polgármester rárontott, aki szerint az idős ember akkor szerezte sérüléseit, amikor együtt az út menti árokba estek, ezért nem is volt bűncselekmény. Hogy lesz-e a folytatás, nem tudni, de a gazdálkodó hatalmi hátszélről beszél, amit a polgármester képtelenségnek nevezett.

    HBN–ÉP

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában