Tettlegességig fajult a birtokvita – Polgármester a bunyó részese

Akt.:
A tiszacsegei polgármesterei hivatal
A tiszacsegei polgármesterei hivatal - © Fotó: Matey István
Tiszacsege – A napokban véres verekedésben sérült meg egy helyi gazdálkodó, aki a település polgármesterével akasztott tengelyt – – kapta az információt a Hajdú-bihari Napló​, amit a megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya megerősített, de a nyomozás érdekében ennél többet nem közölt.

A megyei rendőrkapitányság megerősítette lapunk arra vonatkozó információját, hogy a napokban a település polgármestere és egy idős helyi gazdálkodó konfliktusa verekedésbe torkollott, melynek során utóbbi nyolc napon túli sérüléseket szenvedett.

A kérdésünkre adott szűkszavú válasz szerint „súlyos testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon nyomozás van folyamatban. Az ügyben gyanúsítotti kihallgatás eddig nem történt, tekintettel arra, hogy az ügy körülményeinek tisztázása még zajlik.”

A másikat okolják

A magunk módján mi is kíváncsiak voltunk az „ügy körülményeire”, mellyel kapcsolatban Szilágyi Sándor polgármester csak annyit volt hajlandó elmondani, hogy őt tanúként hallgatta ki a rendőrség. Azt még hozzátette, hogy a verekedés másik szereplője, Kemény István támadta meg őt egy hidraulika csővel. Kérdésünkre, hogy akkor miért a támadó szenvedett súlyos sérüléseket, továbbra is a tanúkénti kihallgatásával érvelt, és közölte, csak az ügy lezárulta után kíván nyilatkozni.

A rövidebbet húzó idős gazdálkodó annál beszédesebbnek bizonyult, és elmondta, egy halastó miatti birtokvita – korábban Szilágyi Sándoré volt, most az övé – vezetett a tettlegességig, melyben a polgármester volt a kezdeményező fél. Ő csak önvédelemből vette elő kocsijából az említett csövet, de azzal sem tudta megállítani a rárontó Szilágyi Sándort, aki – jelentette ki – többször megütötte és megrúgta őt, majd meg is taposta, s ennek következtében bordája is megsérült és az orrcsontja eltört.

HBN–ÉP0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés