Helyi közélet

2017.05.29. 16:41

Szeptemberre marad a válasz a Kósa Lajos séremdíjas ügyében

Debrecen - Szeptemberben születhet ítélet a Debreceni Törvényszéken abban a polgári peres eljárásban, melyben Kósa Lajos felperesként 5 millió forint sérelemdíj megfizetését és egy cikk eltávolítását kéri a debreceni <a href="http://www.vagy.hu/" target="_blank">vagy.hu</a> elnevezésű portáltól.

Debrecen - Szeptemberben születhet ítélet a Debreceni Törvényszéken abban a polgári peres eljárásban, melyben Kósa Lajos felperesként 5 millió forint sérelemdíj megfizetését és egy cikk eltávolítását kéri a debreceni vagy.hu elnevezésű portáltól.

A Fidesz parlamenti frakciójának vezetője még 2015 végén indított pert egy olyan publicisztika, vagyis véleménycikk miatt, amely álláspontja szerint sértette emberi méltóságát, becsületét, jó hírnevét, illetve a magánélethez fűződő jogát. Az ominózus írás álnevet használó szerzője egy másik portál cikkét kommentálva, Kósa Lajost más ismert közéleti szereplőkkel együtt említi „nőügyekben”. Az országgyűlés képviselő, mint arról korábban beszámoltunk, különösen azt kifogásolja, hogy a cikk prostituálti szolgáltatások igénybevételével hozza összefüggésbe.

A hétfői bírósági tárgyaláson az derült ki, hogy a politikus jogi képviselője, Mancsiczky László a bizonyítási eljárás részeként a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól szeretne tájékoztatást az alapítványi működtetésű vagy.hu hátterével kapcsolatban (például ki a felelős a weboldal tartalmáért), illetve arról is kérdezné a hatóságot, hogy milyen információkat kell feltüntetni egy impresszumban.

HBN-RaL


A politikus álláspontja szerint egy helyi internetes oldal megsértette a személyiségi jogait.

 

Jogerőre emelkedett a Debreceni Járásbíróság azon január végi ítélete, melyben 200 ezer forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte Kósa Lajos volt debreceni polgármestert.

Az alapeljárásban megítélt 500 ezer forint helyett 200 ezer forint sérelemdíjat kell fizetnie Kósa Lajosnak, mint alperesnek, a felperesnek ugyanakkor Kósa Lajos 150.000 forintos perköltségét kell állnia – így döntött megismételt eljárásban a Debreceni Járásbíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában