Helyi közélet

2017.05.06. 19:56

Olvasói levél: Lejjebb mentek a cukorértékek...

Debrecen - <em>A május 6-ra szervezett megmozdulás a gyakorlatban is igazolta az elméletet, mely szerint a cukorbetegség kezelésének igen fontos eleme a mozgás.</em>

Debrecen - A május 6-ra szervezett megmozdulás a gyakorlatban is igazolta az elméletet, mely szerint a cukorbetegség kezelésének igen fontos eleme a mozgás.

A Cukorbetegek Országos Szövetsége által meghirdetett programban 17 nagyváros helyszínén gyűltek össze mozgásra vágyó betegtársak. Nagy segítségünkre volt a lebonyolításban Széles Gyöngyi az Egészségvédő Kör elnöke, aki biztosította számunkra a nordic walking botokat, illetve segített, hogy a gyakorlatban sajátíthassuk el annak használatát. A pólókat és a frissítő ásványvizet az országos vezetéstől kaptuk. A program mindenkinél vércukor-méréssel kezdődött, majd bemelegítés után indulhatott a séta a Nagyerdő fái alatt. A 23 fős csapat jó kedvben, kicsit elfáradva tért vissza a kiindulópontra, az Oláh Gábor utcai sporttelepre. A vércukor-mérések mindenkinél alacsonyabb értéket mutattak a kiindulási értéknél. Megállapíthatjuk, hogy közösségi élmény keretében járultunk hozzá egészségünk jobbításához.

Nagy Erzsébet, a Hajdúsági Diabetesz Egyesület csapattagja -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában