Helyi közélet

2017.05.18. 14:51

Nagyváradon vendégszerepel a Csokonai Színház

Debrecen, Nagyvárad - A nagyváradi XXVI. Festum Varadinum vendége lesz a Csokonai Színház két előadása a hétvégén.

Debrecen, Nagyvárad - A nagyváradi XXVI. Festum Varadinum vendége lesz a Csokonai Színház két előadása a hétvégén.

A háromhetes, több mint 150 programot felvonultató rendezvénysorozatra meghívást kapott a Gemza Péter rendezte nemzeti opera, a Bánk bán, valamint a Debrecenben nagy sikerrel futó vígjáték, a Művészet is. A komédia - Garay Nagy Tamás, Bakota Árpád és Vranyecz Artúr jutalomjátéka - egyszerre szórakoztat, s a művészetről szóló vita kapcsán a barátságról tesz fel fontos kérdéseket. Az Erkel-opera szuggesztív erejét a kiváló énekesek és a Kodály Filharmonikusok hozzák majd közelebb a nagyváradi közönséghez. Az opera rövidített, koncertszerű előadásának címszerepében a „nemzet Bánkját”, Kiss B. Atillát, Melindáéban Rendes Ágnest, míg Gertrúdéban Bódi Mariannt láthatja majd a közönség május 20-án, a vár udvarán felállított színpadon.

A Festum Varadinum programjában fontos szerepet kapnak a Nagyvárad és Debrecen 25 éves testvérvárosi kapcsolatához kötőtő programok, illetve a Szent László évhez és a reformáció 500 éves évfordulójához kapcsolódó egyházi rendezvények is.

- Csokonai Színház -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában