Helyi közélet

2017.05.16. 07:33

Nagy lehetőségeket látnak a térségben az olaszok

Debrecen - A magyar–olasz gazdasági kapcsolatok fejlesztésének jegyében telt a hétfő.

Debrecen - A magyar–olasz gazdasági kapcsolatok fejlesztésének jegyében telt a hétfő.

– Magyarország nagyon fontos partnere Olaszországnak, jelenleg is nagyjából 3 ezer olasz cég közel 30 ezer embert foglalkoztat itt – mutatott rá az olasz nagykövet. Dr. Massimo Rustico a cívisvárosban járva előbb hivatalos látogatáson egyeztetett a lehetséges együttműködésről Papp László polgármesterrel, majd a két ország iparkamaráinak közös szervezésű gazdasági konferenciáján vett részt.

A diplomata szerint a jelenlegi szinthez képest – különösen az agrárszektorban – sokkal nagyobb potenciál rejlik a térségben, amely kiaknázásához jelentős segítséget nyújthat az ősszel Milánóban tartandó gazdasági fórum.

Fotó: Matey István

Dr. Skultéti Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HBKIK) főtitkára elárulta, a délutáni konferencia központi témája a magyar–olasz kapcsolatok fejlesztése és az érdeklődő cégek bemutatkozása volt.

– Bár Olaszország az ötödik legfontosabb külkereskedelmi partnere Magyarországnak, de a gazdasági kapcsolatok további fokozása érdekében jelentős lépéseket kell tenni. Szerencsére sokakat foglalkoztat egy lehetséges együttműködés, ez a rendezvényen is 35 olyan cég vesz részt, amelyek már jelenleg is ápolnak olasz kapcsolatokat vagy pedig érdeklődnek irántuk. Ettől a konferenciától azt is várjuk, hogy segít dinamizálni a két ország kapcsolatát, ennek elősegítésére a közeljövőben közös üzleti napokat tartanak majd, amelynek egyik helyszíne Debrecen lesz. Budapest után a cívisváros lehet a következő magyar–olasz üzleti központ, hiszen – mint ahogy arra a nagykövet úr is felhívta a figyelmet – Debrecen és környéke rendelkezik minden olyan adottsággal, amely egy jó befektetési környezethez szükséges – mondta el a főtitkár.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában